Annons
Annons


Svenska kärleksfirare väljer London


London

Svenskar som firar alla hjärtans dag med en resa åker främst till huvudstäder i Europa. London är högst upp på topplistan tätt följt av Paris och Barcelona. New York som var en storfavorit 2014 har halkat ner från plats två till plats sex.

Annons

Bokningsstatistiken från nätresebyrån Expedia visar att svenskarna allt oftare väljer att fira Alla hjärtans dag i Barcelona, som ökat med över 300 procent sedan 2014. Barcelona är dessutom ny på topplistan i år och tar direkt en tredje plats. Även Orlando är en bubblare på topplistan och har intagit plats nio på årets topplista.

Gilla Allas.se på Facebook

– För den som väljer att fira Alla hjärtans dag i London finns det massor att göra. Personligen rekommenderar jag Kew Garden’s Palm House som är ett fantastiskt växthus med tropisk värme, en highspeed båttur på Themsen eller varför inte göra ett besök på den lilla matmarknaden Maltby Street Market, säger Susanne Svensson, nordisk marknadschef på Expedia och själv Londonbo.

Hotelltips hittar du längre ner på sidan.

Alla hjärtans dag 2015
1. London
2. Paris
3. Barcelona
4. Berlin
5. Dubai
6. New York
7. Prag
8. Köpenhamn
9. Orlando
10. Rom

Alla hjärtans dag 2014
1. London
2. New York
3. Paris
4. Rom
5. Prag
6. Berlin
7. Dubai
8. Köpenhamn
9. Madrid
10. Mörfelden-Walldorf
Hotelltips för din romantiska resa till London:

1. Hotell Le Meridien Piccadilly.
Femstjärnigt hotell med romantisk fasad, spaavdelning och pool. Mitt på Picadilly nära till teatrar och sevärdheter.

2. Corus Hotel Hyde Park
Fyrstjärnigt hotell bredvid Kensington Gardens och Hyde Park. Hotellet erbjuder två olika restauranger, en hotellbar och ett kafé.

3. Corinthia Hotel London
Femstjärnigt hotell med gångavstånd till Benjamin Franklin House, Trafalgar Square och Nelson’s Column. Hotellet erbjuder bar, lounge, restaurang, inomhuspool och fullständigt spa.

Hotelltips för din romantiska resa till Paris:

1. The Westin Paris – Vendôme
Fyrstjärnigt hotell nära flera av de mest romantiska platserna i Paris så som operan eller den vackra parken Tuilerierna. Hotellet har dessutom ett spa.

2. Saint James Albany
Fyrstjärnigt hotell med perfekt läge till romantiska restauranger och shopping. För den som inte kan slita sig från hotellet finns både en inomhuspool och ett lyxigt spa.

3. 7 Eiffel
Fyrstjärnigt modernt hotell med promenadavstånd till Eiffeltornet.

Hotelltips för din romantiska resa till Barcelona:

1. Grand Hotel Central
Femstjärnigt hotell med gångavstånd till Frederic Mares Museet, Palau de la Generalitat de Catalunya och Katedralen i Barcelona. Hotellet erbjuder spaanläggning och även takpool med fantastisk utsikt för soliga dagar.

2. Hotel 1898
Fyrstjärnigt hotell med pool såväl inomhus som utomhus. Hotellet har bubbelpool under vackra stenvalv och är beläget i hjärtat av Barcelona.

3. Hotel Neri
Femstjärnigt pittoreskt hotell med stenfasad inomhus som skapar en romantisk miljö. På hotellet finns även tillgång till spa.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…