Annons
Annons


Svenska kyrkan på food truck-turné


Som en del av årets fastekampanj – ALLT för att utrota hungern – åker Svenska kyrkan på food truck-turné. Totalt görs tio stopp runt om i landet. Ett av målen med årets fastekampanj är att samla in 34 miljoner kronor till kampen för alla människors rätt till mat.

Annons

Svenska kyrkan åker den 14-29 mars på en food truck-turné för att skapa uppmärksamhet kring hungersituationen i världen. Food trucken kommer att servera två soppor inspirerade av köken i Haiti och Kambodja, som är fokusområden för årets kampanj. Sopporna är framtagna av David Frenkiel och Luise Vindahl Andersen som står bakom den vegetariska matbloggen Green Kitchen Stories. En sopplunch kommer att kosta 50 kronor och pengarna går till insamlingen. Food trucken erbjuder också en plusmeny där man i stället för att köpa mer mat till sig själv skänker ett mål mat till en medmänniska i ett annat land.

Gilla Allas.se på Facebook

Under kampanjperioden besöker Svenska kyrkans food truck tio församlingar runt om i landet. Vid varje destination aktiveras food trucken i samarbete med den lokala församlingen i syfte att driva intresse och engagemang för fastekampanjen lokalt.

– Det är viktigt att vi skapar lokal uppmärksamhet för kampanjen i stort men framför allt för de människor som lever i utsatthet runt om i världen. Ett sätt att göra det är genom vår egen annorlunda food truck. En lunch från vår food truck både smakar och gör gott, säger Claes Anckarman, projektledare för fastekampanjen.

Det första stoppet äger rum den 14 mars på Tulegatan i Stockholm klockan 11:00-13:30. Ärkebiskop Anders Wejryd är med på plats i food trucken och hjälper till att servera soppa till allmänheten. Även Claes Anckarman, projektledare för fastekampanjen, kommer vara på plats.

Idag går över 842 miljoner människor hungriga. Orsakerna till att så många inte har tillräckligt med mat är komplexa men i grunden handlar det om fattigdom, demokrati och rättvisa. Därför bedriver Svenska kyrkan, som en av Sveriges största biståndsorganisationer, ett brett och omfattande arbete för en rättvis värld utan hunger, fattigdom och förtryck. För fjärde året i rad är temat för fastekampanjen ALLT för att utrota hungern – en uppmaning till svenska folket att aktivera sig i kampen för en bättre och mer rättvis värld. Fastekampanjen pågår mellan 2 mars och 13 april.

Turnéplan Svenska kyrkans FOOD TRUCK för att utrota hungern

Fredag 14/3 – Stockholm (korsningen Tulegatan/Rådmansgatan)

Lördag 15/3 – Västerås (Stora torget)

Söndag 16/3 – Uppsala (Stora torget)

Tisdag 18/3 – Lerum (Hulans torg)

Fredag 21/3 – Göteborg (Domkyrkoplan)

Lördag 22/3 – Halmstad (Stora torget)

Söndag 23/3 – Malmö (Stora torget)

Tisdag 25/3 – Höör (Nya torg)

Torsdag 27/3 – Vårgårda (Centrumkyrkan)

Lördag 29/3 – Stockholm (Täby centrum)

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…