Annons
Annons


Svenska miljonärer väljer Kanarieöarna


Exotiska resmål, milsvida stränder och extravaganta lyxhotell. Inte om svenska miljonärer får välja. Nyrika svenskar väljer istället säkra kort och reser allra helst till klassiska charterdestinationer på Kanarieöarna. Det visar en kartläggning som PostkodLotteriet låtit genomföra bland sina miljonvinnare.

Annons

I undersökningen har 100 miljonvinnare intervjuats och svarat på frågor om vad de har spenderat sina vinstpengar på. Den visar bland annat att tre av fyra miljonärer har unnat sig minst en resa. Men det är inga överdådiga jorden runt-resor som har gjorts. Nästan var femte miljonär har istället åkt till någon av Kanarieöarna. På andra plats hamnar Köpenhamn, följt av bland annat Phuket och Stockholm.

Trots den nyblivna rikedomen vill svenska miljonärer inte vara hemifrån alltför länge. Den genomsnittliga längden på den första semesterresan efter vinsten är elva dagar bland miljonärerna.

– Att de flesta som vinner en stor summa pengar unnar sig en resa är kanske inte så chockerande. Däremot är det intressant att svenska miljonärer inte skiljer sig nämnvärt från andra svenska semesterfirare. Spanien och Thailand står sig starka även bland de med sex nollor på sparkontot, säger Rickard Sjöberg på PostkodLotteriet.

Utdrag från PostkodLotteriets undersökning – Miljonärsbarometern

Har du rest för dina vinstpengar?

Ja 72

Nej 28

Till vilken världsdel gick din första semesterresa efter vinsten (topp 5)?

Europa 71

Asien 13

Nordamerika 8

Afrika 6

Sydamerika 1

Till vilket land gick din första semesterresa efter vinsten (topp 5)?

Spanien 26

Thailand 8

Sverige 7

Danmark 6

USA 6

Till vilken destination gick din första semesterresa efter vinsten (topp 3)

1. Kanarieöarna

2. Köpenhamn

3. Phuket, Stockholm, London, Mallorca, Split

 

Resultaten baseras på 100 intervjuer med personer som vunnit en miljon kronor eller mer i PostkodLotteriet.

 


(6)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…