Annons
Annons


Svenska och norska skidhjältarna till Skavlan

På fredag kommer skidhjältarna Johan Olsson och Marit Bjørgen till Skavlan, tillsammans med NATO-chefen Jens Stoltenberg och Sveriges nya internationella popstjärna Tove Lo.


Johan Olsson säger att han gjorde sitt sista världsmästerskap i Falun och avslutade med flaggan i topp. Tre medaljer i alla valörer blev hans facit. Nu på söndag väntar Vasaloppet på honom, nio tunga mil.

Bästa genom tiderna

Marit Björgen är världens genom tiderna mest framgångsrika skidåkare. Ingen man eller kvinna har vunnit lika många OS- och VM-medaljer och ingen har vunnit så många lopp i Världscupen. Med totalt 14 VM-guld och sex OS-guld, frågar sig många nu vad Björgen tänker om framtiden.

Annons

Tove Lo utsågs till årets nykomling på P3 Guld-galan, vann två Grammisar i förra veckan och har en låt med på Hunger games soundtrack. Kort sagt, Tove Lo är het som ett strykjärn, hon är den enda svenska artist som haft tre låtar samtidigt på amerikanska Billboards Hot 100 lista. Bland dem ”Talking body” som hon framför i Skavlan.

NATO-chefen om IS

Som NATO-chef har fd statsministern Jens Stoltenberg fått stora internationella kriser i sina händer, inte minst ett expansivt Ryssland och framväxten av den brutala terrororganisationen IS. I Skavlan ger han en exklusiv intervju.

Ett för oss okänt fenomen i Afghanistan är att familjer utan söner låter sina döttrar bära pojkkläder och klippa håret kort. Detta för att ge flickan större rörelsefrihet, samt ge familjen högre status, eftersom en familj utan söner räknas som svag och sårbar. Azita Rafaat kommer direkt från Kabul till Skavlan med sina fyra döttrar och berättar om denna kultur.

Skavlan med Johan Olsson och Marit Bjørgen: Fredag 6 mars, kl 21.00 i SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…