Annons
Annons


Svenska Youtube-fenomen!


Vanja Wikström la ut sin graviditet på Youtube. Foto: SVT

Vanja Wikström la ut sin graviditet på Youtube. Foto: SVT

Videofilmer på nätet har blivit en värld där människor samtalar, möts och uppträder. Vissa har nått ut till hela världen med sina videor, andra har fått en liten men entusiastisk publik på hemmaplan.

Annons

I dokumentären ”Du, jag och Youtube” möter vi fyra svenska YouTube-fenomen och får veta vad som driver dem, vad de uppnår och hur de når sin publik.

Världsspridning
Jonas Ring
driver dataspelskanalen Sp4zie, en av Sveriges snabbast växande kanaler. Han har idag 430 000 prenumeranter och över en miljon tittare i veckan. Swedish Meal Time är en nestor inom svensk nätvideo. Den görs av fem norrlänningar (Isak Anklew, Niklas Odén, Tom Brännström, Anders Söderman, Niclas Lundberg) och får med sina 871 000 prenumeranter världsspridning på sina filmer.

Gilla Allas.se på Facebook

Film om sin graviditet
Stockholmaren Gustav Träff gör video om snabba bilar och är en auktoritet inom sitt specialområde. Han har på sin kanal GT Board genom åren samlat hela 180 miljoner tittningar och har 120 000 prenumeranter. Vanja Wikström är en nykomling i sammanhanget. Hon började göra videor om sin graviditet i höstas och fick snabbt erfara vad det innebär att ha tusentals tittare och följare.

Svensk dokumentär från 2014

Du, jag och Youtube: Onsdag 4 juni, kl 21.30. SVT1

 

 


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…