Annons
Annons


Svenskar bäst på semesterromantik!


Var tredje svensk har haft en flört på semestern. Det gör oss bäst i kategorin semester-romantik bland de nordiska länderna, visar en undersökning gjord av nätresebyrån Expedia inför Alla hjärtans dag den 14:e februari. Näst bäst på semesterromantik är norrmännen, tätt följt av danskarna. Samma undersökning visar att majoriteten av nordborna är beredda att resa långt för att träffa kärleken.

Annons

Undersökningen som gjorts bland drygt 3020 personer i Sverige, Norge och Danmark på uppdrag av världens största nätresebyrå Expedia visar att resor och romantik är tätt sammankopplat.

Svenskar största semesterflörtarna

På frågan om huruvida man har haft en flört på semesterresa svarade 30 procent av svenskarna att de varit med om det, vilket är mest bland alla undersökta länder. På andra plats hamnar norrmännen, med 25 procent, och på tredje och sista plats hamnar danskarna, med 20 procent.

– Varför just svenskarna ligger i topp är svårt att spekulera i, men kanske hänger det ihop med att resande gör oss mer öppna, avslappnade och sociala. Vi vågar kanske ta kontakt på ett sätt vi inte hade vågat på hemmaplan. Att flörta på resan bidrar dessutom till lite extra spänning och gör upplevelsen extra minnesvärd, säger Susanne Svensson, nordisk marknadschef på Expedia.

Långa resor för kärleken

På frågan om hur långt man är bredd att resa för kärleken svarar majoriteten av alla svenskar, norrmän och danskar att de skulle vara beredda att resa mer än 5 timmar för sin hjärtevän.

Norrmännen tycks vara bland de mest kärlekstörstande, då nästan 7 av 10 (67 %) kan tänka sig att resa mer än 5 timmar för att träffa den man älskar. Bland svenskarna uppger mer än hälften, (56 %) att de kan tänka sig att göra det och bland danskarna är det något färre (52 %).

Även bland de som kan tänka sig att resa mer än 10 timmar för att träffa sin kärlek ligger norrmännen i topp. Här uppger nästan 6 av 10 (57 %) att de kan tänka sig det. Bland svenskarna är det ungefär hälften som svarar det (49 %) och bland danskarna nästan lika många (48 %).

Men att resa långt för kärlekens skull stannar inte vid 10 timmar eller mer. Vissa kan till och med tänka sig att göra en rymdresa för sin kärlek. Av danskarna svarade 27 procent att de kan tänka sig att resa ända till Mars för att träffa sin älskade. Av svenskarna svarade 26 procent detta och bland norrmännen 22 procent.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…