Annons
Annons


7 tips för att få ordning i garderoben!

9 av 10 svenskar har onödigt mycket kläder och skor och många har till och med svårt att stänga garderobsdörren. Ändå vittnar 8 av 10 om att de upplevt känslan av att inte ha någonting att ta på sig.


överfulla garderober

Vi har alldeles för mycket kläder och det gör det svårt att hitta plaggen vi vill använda. Foto: Shutterstock

rensa i garderoben

Dags att rensa i garderoben!

En ny undersökning visar tydligt att vi har för mycket kläder, skor och väskor som varken matchar behov eller förvaringsmöjligheter. Alla är också överens om att det ställer till bekymmer i vardagen.

Annons

Svårt att stänga garderobsdörren

Problemen med överfulla garderober är störst bland svenskar. Hela 86 procent anser sig ha för mycket kläder och skor. I genomsnitt äger vi 11 par byxor och 21 tröjor/toppar, men använder bara 6 par byxor respektive 12 tröjor/toppar regelbundet. Var tredje svensk har till och med  svårt att stänga garderobsdörrar och lådor.

Gilla Allas.se på Facebook

 ”Ingenting” att ta på sig

Trots överflödet råder stor osäkerhet när invånarna i Norden ska klä sig. 81 procent av svenskarna känner att ”jag har ingenting att ha på mig”.

Hälften räcker

Förvaringsrapporten visar också att majoriteten av svenskarna (58%) säger att de kan tänka sig att leva med hälften så mycket kläder och skor som de har idag.

7 tips för att få bukt med en överfull garderob!

1. Rensa! Om du inte använt ett plagg under det senaste året – så skänk eller sälj det.

2. Sätt upp delmål. Ta en låda, hylla eller viss typ av kläder i taget.

3. Uppmuntra dina vänner att rensa ut sina garderober samtidigt. Sedan kan ni ha en klädbytarkväll istället för att köpa nytt.

4. Organisera garderoben utifrån säsong. När sommarkläderna åker fram plockar du bort vinterkläderna och tvärtom. Förvara inaktuella kläder i vakuumförpackningar eller varför inte i resväskor som inte används för tillfället.

5. Försök att hänga så mycket kläder som möjligt. Det spar plats och ger dig bättre överblick.

6. Utnyttja dolda förvaringsytor om du har ont om plats hemma, exempelvis baksidan på garderobsdörren. Det finns specialanpassade korgar som lätt kan hängas på dörren.

7. Skapa nya rutiner. Ett tips är att hänga alla galgar åt fel håll. När du använt ett plagg och hänger tillbaka det så vänder du galgen åt rätt håll. På så sätt ser du vilka kläder som aldrig används och att det är dags att skänka eller sälja dessa.

Tipsen kommer från Elfas förvaringsexpert Christine Dahlman.

Elfa

Om undersökningen:  Förvaringsföretaget  Elfas nordiska undersökning ”Förvaringsrapporten 2016” bygger på en undersökning som omfattar totalt 4026 personer mellan 18 och 74 år från Sverige (1011), Norge (1002), Danmark (1007) och Finland (1006).

Bärbar mobilladdare – ett måste i varje handväska!

Slipp problem med urladdade mobiltelefoner! Med en bärbar mobilladdare kan du ladda telefonen var du än befinner dig!

Den här söta och diskreta modellen väger i princip ingenting och har dessutom en inbyggd ficklampa.

Läs mer och beställ den direkt från oss!

LÄS OCKSÅ


(63)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…