Annons
Annons


Svenskar sexfantiserar om schlagerstjärnor

En ny europeisk undersökning avslöjar vad svenskarna egentligen tänker på när de tittar på Eurovision Song Contest. En tredjedel fantiserar om en äventyr med schlagerdeltagarna. Men det finns stora skillnader mellan män och kvinnors fantasier.


Vad Marco Mengoni tänker på här vet vi inte, men vad 4 av tio festivaltittare tänker på när de ser honom och hans musikkollegor i ESC, det avslöjar en ny europeisk undersökning..

Att svenskarna har en passion för Eurovision Song Contest är välkänt och det märks i populariteten eventet har nått de senaste åren. C-date har undersökt varför svenskarna är så förtjusta i musiktävlingen. Resultaten visar att svenskarna är intresserade av musiken, men att en stor del av succén inte beror på sångkvaliteten.

Annons

Triggar fantasin
– Schlagerstjärnorna triggar svenskarnas fantasi och många drömmer om en spännande dejt med dem, säger Michael Baek, Sverigeansvarig på C-date.

Gilla Allas.se på Facebook

28 procent av svenskarna uppger att de fantiserar om att ha en flört med någon av Melodifestivalens deltagare. Det är betydligt fler män (38 procent) än kvinnor (18 procent).

Män tänder på sången
När man ställde frågan ”Får du erotiska fantasier när du tittar på Eurovision?”, svarade 21 procent av männen och 17 procent av kvinnorna ja. Anledningen uppges vara alla sexiga stjärnor. Intressant är att 10 procent av männen svarar ja på grund av den vackra sången, medan kvinnor inte alls påverkas av den (0, 7 procent).

6 procent av männen uppger att de blir upphetsade av att se sitt lands artist förlora. Nästan inga kvinnor reagerar på samma sätt (0,7 procent).

Läs mer om Eurovision Song Contest HÄR.

Om studien: Undersökningen genomfördes av C-date. Totalt svarade 18 092 människor, med 1144 respondenter i Sverige.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…