Annons
Annons


Svenskarna är bäst i Norden på att borsta tänderna


Här är vinnarna i Nordiska mästerskapen i tandborstning!

Sverige är bäst i Norden på att borsta tänderna, och framförallt är det kvinnor och äldre som är duktiga på att ta hand om sin munhälsa. Det visar en ny nordisk undersökning.

Svenskar borstar i snitt tänderna 1,9 gånger per dag och anledningar till att hoppa över en tandborstning är trötthet, att det är för tråkigt eller tidsbrist. Ett sätt att underlätta och effektivisera borstningen samt förbättra sin munhälsa är att använda eltandborste. Eltandborsten är, utöver en investering för munhälsan, även en prisvärd produkt enligt Pricerunners genomförda undersökning bland svenska folket.

Annons

Eltandborste bra
Allt fler människor prioriterar sitt välmående och ett medvetet steg i detta är att sköta sin dentala hälsa. I Pricerunners undersökning* framkommer det att eltandborsten är ett bra köp enligt svensken och den hamnar på en hedrande andraplats. Detta då den både har ett lågt inköpspris och har använts många gånger det senaste året.

Värmlänningar oftast hos tandläkaren
Enligt en undersökning om munhälsan i Norden, genomförd av Oral-B, framkom det att värmlänningarna är bäst i Sverige på att besöka tandläkaren regelbundet med sina två tandläkarbesök per år. Sett ur ett nordiskt perspektiv borstar svenskarna tänderna oftast, 1,9 gånger per dag, detta kan jämföras med finländarnas 1,6 gånger per dag.

– Borsttekniken är lika viktig som att borsta tänderna ofta, säger Peter Wallentin, PR-Manager Oral-B.

Skillnad stad-landsbygd
I undersökningen framkommer det även skillnader mellan landsortsbor och bofasta i större städer. Huvudstadsbornas anledning till att de hoppar över en tandborstning är att de är för trötta eller att tiden inte räcker till, medan landsortsborna tycker det är för tråkigt. Män är sämre än kvinnor på att borsta tänderna, och då framförallt män i åldern 18-34 år.

Kvinnor bäst
Åldersgruppen 50 – 65 år är de flitigaste användarna av eltandborste, ca 53 procent är idag användare. Kvinnor är bäst på att ta hand om sina tänder, hela 82 procent av kvinnorna och ca 76 procent av männen borstar tänderna två ggr per dag.

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…