Annons
Annons


Svenskarna föredrar klassisk flygplansmat


Svenskarna är inte särskilt svårflörtade när det kommer till mat och dryck ombord på planet. När resenärerna får drömma fritt gällande vad de helst blir serverade på väg till solsemestern så svarar nämligen de allra flesta att de föredrar den klassiska flygplansmaten tillsammans med ett glas vatten. Knappt var tionde vill fira med bubbel ombord och endast fyra procent drömmer om tacos.

Annons

Det visar en undersökning från eBeach.se.

För en del resenärer är den mat och dryck som serveras ombord på flygplanet en viktig del av reseupplevelsen. Undersökningen visar dock att en majoritet av svenskarna inte är särskilt kräsna. De allra flesta, 14 procent, äter helst den vanliga flygplansmaten där flygbolaget själv bestämt menyn. Även biff med pommes frites är en favorit bland svenska resenärer på väg till en solig destination (12 procent). Ungsbakad lax går också hem i kabinen (10 procent).

Raw food och tacos går bort
Bland de mindre populära maträtterna hittar man soppa (1 procent), rawfood (3 procent), spagetti och köttfärssås (4 procent), köttbullar och potatismos (4 procent) samt tacos
(4 procent). De yngre resenärerna har dock mer specifika preferenser gällande maten.
I åldersgruppen 18 – 24 toppar pizza och sushi listan över vad man helst blir serverad under flygresan. Främst är det personer i åldern 55 – 65 som föredrar den klassiska flygplansmaten. Närmare var fjärde av dem önskar att äta detta ombord.

Kvinnor föredrar vatten – män dricker helst öl
Svenskarna föredrar att släcka törsten med vatten, framför champagne och cocktails. Detta skiljer sig dock åt markant mellan könen där den överlägset populäraste drycken ombord bland männen är öl (26 procent). Bland kvinnorna är det endast sju procent som svarar samma sak. Istället väljer var fjärde kvinna ett glas vatten som drömdryck. Så få som var tionde svensk vill helst lyxa till det med champagne ombord.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…