Annons
Annons


Svenskarna lyssnar helst på Åsa Larsson


Sommaren är den tid på året då svenskarna älskar att gotta sig i mordhistorier, mysterier och gåtor. Nu i sommar har Storytel genomfört en omröstning bland sina medlemmar för att ta reda på vilken deckare som är favoriten i år.

Annons

Av totalt 12 nominerade titlar får Åsa Larssons deckare Till offer åt Molok hela 25,7 procent av rösterna.

Den framröstade bästa sommardeckaren utspelar sig i byn Lainio, i Kirunas kommun. I en skjuten björns mage finner man en tumme från en människa. Några månader senare hittas en kvinna mördad i sitt hem, brutalt ihjälstucken med en grep. Kammaråklagare Rebecka Martinsson leder förundersökningen, men blir bortkopplad från utredningen. På egen hand börjar hon forska i mordet på kvinnan och ett antal dödsfall som tidigare har avskrivits som olyckor. Att Åsa Larsson själv står för inläsningen med sin särpräglade dialekt gör boken ännu bättre, kommenterar en lyssnare.

På andra plats återfinns I stundens hetta av Viveca Sten. Boken tar avstamp i en midsommarhelg i Sandhamn. Ett hav av vita båtar fyller hamnen och festande ungdomar har tagit över bryggorna. I myllret vacklar en ung flicka fram. Vad har hon råkat ut för? Midsommarfirandet kommer av sig för Nora Linde och hennes nya kärlek när hans tonårsdotter plötsligt är spårlöst försvunnen. En död kropp återfinns på stranden. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten?

Resultatet av omröstningen

1. Till offer åt Molok, Åsa Larsson, 25,7 %

2. I stundens hetta, Viveca Sten, 20,3 %

3. Mercurium, Ann Rosman, 11,7 %

4. Två soldater, Roslund & Hellström, 10,8 %

5. Den sista akten, Mari Jungström, 9,5 %

6. Paradisoffer, Kristina Ohlsson, 6,3 %

7. Pythians anvisningar, Axlander-Sundqvist, Eriksson, 5,9 %

8. Stryparen, Jonas Moström, 4,5 %

9. Bekännelsen, John Grisham, 2,3 %

10. Laglöst land, Håkan Östlundh, 1,4 %

11. Döda talar inte, Ann Cleeves, 0,9 %

12. Kum, Henrik Tord, 0,9 %

Storytel är en ljudbokstjänst för strömmande lyssning i mobilen


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…