Annons
Annons


Svenskarna vill semestra på hemmaplan – i år igen!

Det gamla uttrycket ”borta bra men hemma bäst” håller fortfarande i sig. Ny statistik visar att trenden fortsätter, även under 2015 vill svenskarna semestra på hemmaplan.


sommarstuga

Flera år i rad har stuguthyraren Novasol sett att Sverige är det land där svenskarna helst vill tillbringa sin stugsemester, och 2015 ser inte ut att bli något undantag.

– Det är andra året i rad som vi ser att Sverige är det land som ökar mest bland svenskarna att hyra stuga i. Att fler har fått upp ögonen för den vackra naturen och landets sevärdheter tycker vi är väldigt trevlig, säger Torbjörn Fredman på Novasol.

Vädret och ekonomin påverkar

Det finns flera anledningar till varför svenskarna väljer att stanna hemma på semestern. Det fina vädret förra sommaren ser Novasol som en av dem, men även att den svenska kronan har sjunkit i värde.

Annons

– Att det var fint väder i Sverige förra sommaren gör att bokningarna ökar här hemma. Men jag tror även att ekonomin har stor betydelse. Det finns en viss osäkerhet som självklart påverkar valet av resmål, säger Torbjörn Fredman.

Ytterligare en anledning kan vara ökningen av semesterbostäder i attraktiva områden för svenskar såsom exempelvis Öland, Österlen, Stockholms skärgård och Gotland.

Topp fyra – här hyr svenskarna stuga i Sverige 2015:

Gotland (24%)
Skåne (16%)
Kalmar (14%)
Västra Götaland (12%)

Siffrorna är baserade på försäljning per län under 2015 hos Novasol.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…