Annons


Svenskarnas favoritresmål 2013 var…


…Gran Canaria!

Gran Canaria, Turkiet och Mallorca har länge varit svenskarnas favoritresmål och nu har Gran Canaria tagit tillbaka tronen, efter att Turkiet i fjol bröt den 50-åriga toppsviten. Detta enligt ny statistik från Ving.

Annons

− Det är de gamla semesterfavoriterna som toppar listan även 2013 men en nyhet är att Kap Verde tagit sig in på en tiondeplats. Men även om förändringarna är små och främst håller sig till att några resmål bytt plats på topplistan så ser vi en tydlig trend att allt fler reser västerut. I Karibien är resmålen små, men skulle man slå ihop dem skulle de ta sig in på topplistan. Att Gran Canaria lyckas hålla kvar sin topposition är roligt då de satsat mycket på bra hotell för alla smaker, från små lägenhetshotell till trendiga designhotell och fullfjädrade familjeanläggningar, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Hit reste flest svenskar under 2013:

1. Gran Canaria

2. Turkiet

3. Mallorca

4. Teneriffa

5. Rhodos

6. Cypern

7. Kreta

8. Thailand

9. Fuerteventura

10. Kap Verde

 

Till 2014 ser det inte ut att bli några stora ändringar i toppen. Topp fem lär bli de samma som 2013 men Kroatien blir allt mer populärt och kommer säkert att ta sig in på listan under kommande år, liksom Egypten som tappade placeringar eftersom chartertrafiken varit inställd dit under en del av 2013, men nu återkommer starkt.

 

Under 2014 spås flest svenskar resa till nedan resmål med Ving:

1. Gran Canaria

2. Turkiet

3. Mallorca

4. Teneriffa

5. Rhodos

6: Kreta

7. Cypern

8. Thailand

9. Egypten

10.Kroatien


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…