Annons
Annons


Svensken på nyår: Hjälp, tänk om jag inte har kul!?


Svenskar är mer rädda för att nyårsfirandet ska bli tråkigt än för att skadas av exempelvis fyrverkeripjäser, visar en ny undersökning. Men resultaten skiljde mycket åt mellan män och kvinnor.

Annons

Att ha tråkigt skrämmer framför allt männen, hela 59 procent svarade att ”inte ha roligt” var det de var mest rädda för i samband med nyårsfirande, vilket kan jämföras med 43 procent bland kvinnor. Däremot så var det en majoritet av kvinnorna, 54 procent, som uppgav att de är rädda för att bli skadade av en fyrverkeripjäs, att jämföras med 36 procent av männen.

Gilla Allas.se på Facebook

Vilket av nedan är du mest rädd för i samband med nyårsfirande?

Att inte ha roligt:
52,0 procent (totalt),  59,0 procent (män),  43,0 procent (Kvinnor)

Bli skadad av en fyrverkeripjäs:
44,0 procent (totalt), 36,0 procent (män), 54,0 procent (kvinnor)

Bli skadad av en champagnekork:
4,0 procent (totalt), 5,0 procent (män), 3,0 procent (kvinnor)

– Att bli skadad av en champagnekork sägs vara den vanligaste orsaken till ögonskador i Frankrike men detta är uppenbarligen ingenting som oroar svenskar. Nyår innebär ofta högt ställda förväntningar, att man har på sig finaste kalasklädseln och lyxar till middagen. Därför känns det nog som ett extra stort misslyckande om aftonen blir fylld av gäspningar och stela samtal runt bordet, säger Veiko Kandla på BIG BANK som har gjort undersökningen.

Undersökningen genomfördes under december 2013 och besvarades av totalt 805 svenskar, varav 427 kvinnor och 378 män.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…