Annons
Annons


Sverige först ut med eget telefonnummer!

Till The Swedish Number kan vem som helst i världen ringa och alla i Sverige kan vara med och svara. Det fungerar som ett vanligt samtal och när någon ringer kopplas samtalet till en slumpvis svensk. Se filmen när vår statsminister svarar här!


the-swedish-number

Sverige är ett land med många röster. Det tar Svenska Turistföreningen (STF) fasta på och lanserar Sveriges egna telefonnummer – The Swedish Number.

Annons

– Vi vill visa det unika och genuina Sverige – ett land värt att besöka, med allemansrätt, hållbar turism, och ett rikt kulturarv. Vi vill också att en skapa stolthet och kännedom runt Sverige, såväl nationellt som internationellt, säger Magnus Ling, generalsekreterare/vd på Svenska Turistföreningen.

Idén till The Swedish Number grundar sig i tanken om att ge alla svenskar en chans att uttrycka sig och dela med sig av sitt Sverige. Själva kampanjen går ut på att Sverige, som första land i världen, får ett eget telefonnummer som alla svenskar hjälps åt att svara på. När någon ringer +46 771 793 336 (0771 Sweden) kopplas hen till en slumpvis svensk som anmält sig till att svara. Är det upptaget så kopplas samtalet vidare till någon annan.

Vem som helst i Sverige med en smartphone kan anmäla sig som ambassadör. Man anmäler sitt intresse via The Swedish Number-appen där man sedan, via inställningarna till exempel kan styra när man vill vara inlog­gad.

SÅ HÄR SVARAR DU I THE SWEDISH NUMBER

1. Gå in på din telefons app store.
2. Sök på ”The Swedish Number”.
3. Ladda hem appen.
4. Följ instruktionerna och registrera dina uppgifter.
5. Svara för Sverige!

Samtliga samtal går via appen, men visas som ett vanligt samtal i din telefon.
Du vet inte vem eller varifrån i världen det ringer, och personen vet inte vem i Sverige som svarar.
I appen väljer du enkelt själv när du är tillgänglig.

Så här ser det ut när statsminister Stefan Löfven svarar i telefonen!


(14)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…