Annons
Annons


Sverige stickade över 50 000 mössor för ensamma äldre

I höstas drog juice- och smoothieföretaget innocent igång kampanjen ”Den Stora Stickningen”. Genom att sticka en mini-mössa som passar innocents smoothies kunde alla vara med och bidra till att samla in pengar till Röda Korsets verksamhet för och med äldre.


stickade-mossor

Svenskarna stickade tillsammans 51 500 mössor som nu sätts på innocents smoothies som säljs i butik. För varje mössklädd smoothie som säljs går 2 kronor till Röda Korsets verksamhet som organiserar besök och aktiviteter för och med äldre.

Annons

Rekordsiffra för Sverige

Svenskarna har visat sig vara några av Europas mest hängivna stickare och 51 500 mössor är ett rekord. Det är det högsta antal mössor som samlats in i ett land under det första kampanjåret.

Stockholm och Göteborg har varit ledande i mösstickningen och på tredjeplats kommer Örebro följt av Lerum och Ljusdal. Röda Korset-grupper, proffsstickare, privatpersoner, fritidsgårdar och skolor har alla engagerat sig. En stickgrupp i Spånga toppar listan med över 1700 stickade mössor. Från en högstadieskola i Mariestad kommer också 62 mössor och en fritidsgård i Skara har bidragit med 84 mössor. Fler än 100 organisationer, stickgrupper och privatpersoner har alla bidragit med över 100 mössor vardera.

Kampanjen har tidigare genomförts framgångsrikt i många länder och totalt har den samlat in över 35 miljoner till verksamheter för och med äldre. Hos Röda Korset i Sverige innebär kampanjen ett välkommet bidrag.

–   Det här blir ett viktigt bidrag för Röda Korsets verksamhet för och med äldre. Det finns ett stort behov, säger Nils Nilsson, Projektledare på Röda Korset.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…