Annons
Annons


Sveriges godaste jul?


Sebastien Boudet, Roy Fares och Magnus Johansson bakar

Sebastien Boudet, Roy Fares och Magnus Johansson.

Det bästa med julen är, som alla vet, godsakerna. I år blir det sprängfyllt med julkänsla i Kanal 5 när Roy Fares, Magnus Johansson och Sebastien Boudet från Dessertmästarnas jury laddar upp inför julen i fyra program med frestande julbak.

Annons

Roy, Magnus och Sebastien är några av Sveriges mest välrenommerade konditorer. Här trängs och turas de om i köket och bakar, knådar, kokar och rullar.

Klassiker
Det blir dels klassiker som lussebullar, chokladkola och pepparkakshus, men också spännande nya recept på godsaker med julens smaker. Vad sägs till exempel om Magnus saffranskola med mandel, Sebastiens tarte tatin med pepparkaksglass och Roys rencupcakes eller riktigt juliga prinsesstårta med pepparkaksbotten, saffran och ingefära.

Inspiration
Hitta inspiration till de godaste tillbehören till glöggminglet, gör dina egna ätbara julklappar och grandekorationer och hitta den där ultimata julaftonsdesserten, den som man egentligen inte orkar äta men som bara är så där ljuvligt god.

Svenskt, franskt och amerikanskt
Magnus bjuder på klassiska svenska julbak som pepparkakshus, kola och det absolut bästa receptet på lussebullar. Sebastien försöker föra in lite av sin barndoms franska jular med nougat och Madeleinetårta men bakar också modernare lussebullar på surdeg. Roy blandar svenskt och amerikanskt för att skapa både enkla, goda och snygga bakverk.

”Svensk jul är tråkig”
– Den svenska julen är så tråkig, man bara piffar till det man äter hela året som prinskorvar och sill. Jag vill föra in äkta inkråm, lite fransk julsjäl i julen. Julbak behöver inte vara svårt eller dyrt, men man ska göra det tillsammans, det ger en äkta julkänsla, säger Sebastien.

Glöggmingel
I första avsnittet förbereder de ett glöggmingel. Roys mjuka pepparkaka och små saffransmazariner blir fantastiska till Sebastiens hemgjorda glögg och hans franska tarte tatin med pepparkaksglass.

Grillade kastanjer
Magnus visar hur man lyckas baka de allra godaste lussebullarna i klassisk stil medan Sebastien gör lussebullar på surdeg med pistagefyllning. På ett mingelkalas är det inte fel att låta gästerna aktivera sig också och Sebastien och Magnus visar hur man grillar kastanjer och gör brända mandlar tillsammans med sina vänner.

Årets konditor
Roy Fares har vunnit Årets konditor, givit ut flera böcker och är tillsammans med de andra jurymedlem i Dessertmästarna.

Nobeldesserter
Magnus Johansson har ansvarat för Nobeldesserterna i över tio år, startat Stockholms chokladfestival samt vunnit OS-guld med kocklandslaget. Han driver nu Magnus Johansson Bageri & Konditori.

Surdegsbagare
Sebastien Boudet kommer från Frankrike men har arbetat över hela världen som bagare och konditor. Han är bagarson och brinner för ekologiska råvaror, surdegsbakning och har gett ut flera böcker i ämnet.

Julbak med dessertjuryn: Onsdag 10 december, kl. 20.00 i Kanal 5.  (Avsnitt 2-4 sänds torsdag 11 dec, onsdag 17 dec och torsdag 18 dec.)


(5)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…