Annons
Annons


Sveriges godaste kladdkakor!


Kladdkaka med seg kokoskola är en vinnare!

Tack alla bakglada läsare som har skickat in recept till vår stora kladdkaketävling! Vår jury har haft ett delikat jobb med alla kreativa och fantastiskt goda förslag. Alla de fem vinnarrecepten publicerades i nummer 37 av Allas och ett av dem också här på allas.se förra veckan. Här bjuder vi på ytterligare ett smakprov, inskickat av Ida Jacobsson!

Annons

Kladdkaka med seg kokoskola
ca 10 bitar

Gilla Allas.se på Facebook

Tid: ca 30 min

150 g smör
1/2 dl matolja (t ex rapsolja)
2 ägg
3 dl strösocker
1/2 krm salt
2 3/4 dl vetemjöl
5 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker

Kokoskola:
50 g smör
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
150 g kokosflingor

Garnering:
björnbär (eller valfria bär)

Till servering:
vispad grädde

1. Rör ihop smält smör, olja, ägg, socker och salt. Blanda resterande ingredienser och sikta ner under omrörning.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 15 min.
3. Blanda ingredienserna till kokoskolan och sjud på svag värme under omrörning ca 5 min.
4. Bred försiktigt ut glasyren på kakan och grädda i 175° ytterligare ca 10 min. Lossa kanterna försiktigt och låt kakan kallna i formen. Garnera med björnbär och servera med vispad grädde.

Namn: Ida Jacobsson.
Ålder: 19 år.
Bor: I Huskvarna.
Yrke: Tog studenten i våras.

Hur kom du på receptet?
– Jag hade ett hemma som jag utgick från, sedan hittade jag en kolasmet och testade mig fram.
Vad är viktigt att tänka på när man bakar kakan?
– Att inte bränna kolasmeten. Annars är den väldigt enkel.

Foto: Erik Karlsson, privat


(3)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…