Annons
Annons


Sveriges godaste muffins!


Apelsinmuffins med tryffel

Tack alla bakglada som deltagit i vår muffinstävling. Ni har skickat in fantastiskt goda och spännande förslag, och vi har smakat den ena läckerbiten efter den andra. Faktiskt så många att vi inte kunde utse bara fem vinnare som det var tänkt, utan dessutom ett sjätte bonuspris.
I Allas nummer 10 publicerade vi alla vinnarrecepten. Här bjuder vi på ett ett smakprov inskickat av Erika Varga Persson i Västerås. Vinnarrecepten kommer att publiceras på allas.se  under de närmaste fyra veckorna.
Baka, smaka och bjud!

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Apelsinmuffins med tryffel
ca 13–15 st
Tid: ca 45 min

175 g smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 apelsin, saft och skal

Chokladtryffel:
2 msk grädde
75 g finhackad choklad av bra kvalitet
rivet skal av 1/2 apelsin

Garnering:
kumquater eller passande strössel, godis el dyl
florsocker

1. Börja med tryffeln. Hetta upp grädden i en kastrull, rör ner chokladen försiktigt tills all choklad smält. Låt stelna i rumstemp och rulla kulor som läggs på fat. Förvara i kyl.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om och blanda ner apelsinsaft och skal försiktigt.

3. Fördela smeten till 2/3 i stadiga formar, t ex aluminiumformar eller stadiga muffinsformar. Tryck ner en tryffel i varje. Grädda i 200° ca 15 min. Låt svalna. Garnera och sikta florsocker över.

Namn:
 Erika Varga Persson.
Ålder:
47 år.
Bor:
 Västerås.
Jobb:
Fritidspedagog.
Hur kom du på receptet?
– Apelsin och choklad är en succé, och att lägga en tryffel i muffins är lite annorlunda. Den blir krämigare. Jag tycker om att laborera, provar allt möjligt. Familjen får vara jury.
Vad är viktigt att tänka på när man bakar dem?
– Att vara noggrann. Det går bra att baka dem dagen innan du ska servera. Då blir de nästan bara bättre, precis som kladdkaka.
Vilken bagartyp är du?
– Experimentell. Jag tycker om utmaningar och att leka med smak och konsistenser.


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…