Annons
Annons


Sveriges kvinnor tror på välgörenhet som årets julklapp

Handelns Utredningsinstituts (numera HUI Research) har utsett robotdammsugaren som Årets Julklapp, julklappen man tror kommer bli populärast i år och som ligger rätt i tiden. Allers media har gjort en egen undersökning som visar att svenska kvinnor tror på välgörenhet som årets julklapp. Det visar en färsk undersökning gjord i Aller Medias kvinnopanel, där över 1400 kvinnor tillfrågades vad de trodde skulle bli årets julklapp.


välgör3

Foto: Thomas Koch/Shutterstock.com Välgörenhet toppar listan över årets julklapp enligt Sveriges kvinnor.

Av: Sara Masri

Läs också: Nostalgi: Årets julklapp genom tiderna

Årets julklapp blev alltså en teknisk pryl, robotdammsugaren.  Även Blocket (Sveriges största handelsplats för begagnade varor) har gjort en undersökning som visar att Lego är årets begagnade julklapp, baserat på deras egen statistik.

Annons

lego3

En nyligen gjord undersökning hos Aller Medias kvinnopanel visar att de tillfrågade kvinnorna förutspår att välgörenhet kommer gå före tekniska prylar som dominerar listan.

Gilla Allas.se på Facebook

Undersökningen genomfördes den 3-6 november där 1419 kvinnor i åldern 16-99 år svarade på frågan vad de tror kommer bli årets julklapp.

Topplistan:

  1. Välgörenhet
  2. Smart watch/Apple Watch

smartwatch

3. Apple TV/Chrome cast

4. Drönare

dronare3

5. Selfiestick

selfiestick3

 

Aller medias kommersiella direktör Lotta Cederbom ser resultatet som en naturlig reaktion på höstens händelser med stora flyktingströmmar och våra läsares stora engagemang i frågan.

”Det är tydligt att svenska kvinnor berörts väldigt mycket av vad som hänt i omvärlden, men underhållning och avkoppling är fortfarande det många vill få och ge bort i julklapp. ”

Enligt en nyligen genomförd Sifo-undersökning är det dubbelt så många kvinnor som män som tror på välgörenhet som Årets julklapp. Är kvinnor mer engagerade än män i välgörenhetsfrågor?

Intressant att nämna är att det framför allt är välutbildade storstadskvinnor som tror att välgörenhet kommer bli årets julklapp, medan yngre kvinnor tror på tekniska prylar som Smart watch/Apple watch. 30–49-åringar tror på drönare.

Om kvinnopanelen:

Kvinnopanelen består av 16 000 kvinnor i åldern 16-99 år som frivilligt anmält sig till att vara en del av panelen. Urvalet till kvinnopanelens undersökningar genomförs slumpmässigt; region, ålder och utbildning varierar.

 

LÄS OCKSÅ


(40)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…