Annons
Annons


Sveriges mammor: Vi vill ha mer sex!


Vart tog sexlivet vägen?

Sex av tio mammor i Sverige önskar att hon och hennes partner hade mer sex! Fyra av tio är missnöjda med sitt sexliv. Det visar undersökningen SverigeMamman 2011.

Mer än tre av tio är däremot nöjda och nära tre av tio är varken nöjda eller missnöjda. Detta och mycket mer avslöjar den unika rapporten om svenska mammors vardag och värderingar som Familjeliv.se har gjort.

Annons

Barn förändrar sexlivet
Att barn innebär en stor omställning för förhållandet håller nog de flesta föräldrar med om. Undersökningen SverigeMamman 2011, där över 9 000 mammor deltagit, visar att barn gör svenska par mer sammansvetsade men att sexlivet hamnar långt ner på prioriteringslistan. Drygt sex av tio (64 procent) har mindre sex sedan de fick barn än de hade innan. Nästan lika många (61 procent) tycker att deras sexlust minskat sedan de fått barn.

Gilla Allas.se på Facebook

En stor andel mammor (28 procent) upplever att deras partner fått minskad sexlust sedan de fått barn. Majoriteten (58 procent) upplever dock att partnerns sexlust är oförändrad. Drygt en av tio (14 procent) tycker att deras partner fått ökad sexlust.

Sömnbrist
– För många föräldrar innebär sömnbrist och den övriga ansträngning som barn ofta för med sig att sexlivet helt enkelt prioriteras ner. I Familjelivs forum diskuterar tusentals mammor dagligen om frågor som rör familjelivet, däribland hur man håller sexlivet levande efter att man fått barn. Vad som är intressant är att majoriteten av mammorna önskar att de hade mer sex så viljan finns i alla fall där. Jag vill uppmana både mammorna och papporna att de ska se till att få tid för varandra även när det känns som att man inte orkar eller hinner, säger Ylva Hvarfner VD på Familjeliv.se.

Spionerar på sin partner
Knappt en av tio (sex procent) av Sveriges mammor har varit otrogna mot sin nuvarande partner och fyra procent vet att deras partner har varit otrogen mot dem. Trots att en klar majoritet av mammorna har en trogen partner är det många som snokar på sin partner. Fyra av tio (44 procent) har smygläst sin partners SMS, 27 procent har smygläst e-post och bland de mammor vars partner använder Facebook har 24 procent loggat in på sin partners konto i smyg.

– Trots att få mammor har något att oroa sig för gällande sin partner är det många som inte riktigt tycks lita på vad partnern har för sig på internet och med mobilen. Kanske är det alla möjligheter som internet erbjuder som gör att många mammor vill hålla koll på sin partner i smyg, säger Hvarfner VD på Familjeliv.se.

Klicka här och läs rapporten i sin helhet.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…