Annons
Annons


Catarina är Sveriges nya mästerkock!

– Det här är revansch på riktigt! I fjol kom Catarina König inte med i tävlingen. Nu är hon Sveriges nya mästerkock!


Catarina från Uppsala tog hem hela tävlingen!

Grattis! Hur känns det?
– Obeskrivligt! Det är en så mäktig känsla. Jag kunde inte andas när vi stod och väntade, när jag hörde mitt namn kändes det som att jag inte fick luft. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tänka mig att jag skulle stå där som vinnare.

Annons

Vad har sporrat dig?
– Att få ge ut en kokbok. Det har alltid varit min dröm. Plötsligt står jag där och får göra det.

Vad är du mest nöjd med i finalen?
– Min huvudrätt blev en höjdare. Leifs kommentar om att quenellerna kan serveras på nobelfesten var underbar att höra. Men själv blev jag mest nöjd med tårtan. Kombinationerna av smakerna gifte sig verkligen och jag tycker att den blev så fin. En riktig symfoni i färger!

Hur tänkte du kring finalen?
– Att jag ville göra något som stack ut. Jag hade varken gjort tårtan eller huvudrätten tidigare.

Är det något som överraskat dig under veckorna i mästerkocksköket?
– Att vi som tävlar får samma uppgift och lagar helt olika rätter! Det är jättehäftigt. Och så är jag imponerad av att vi klarar pressen och stressen.

Bästa händelsen?
– När vi fick åka till Tokyo. Fiskmarknaden var bland det häftigaste jag har varit med om. Vilken upplevelse!  Och att jag försökte mig på det japanska köket utan utbildning.

Förra säsongen kom du inte med. I år vann du hela tävlingen. Vad hände under året som gick?
– Det har varit ett år av laddning! Förra gången var jag inte redo som person. Jag gick hem med tårarna rinnande men bestämde mig direkt för att för att söka igen. Lagade mat och bestämde mig för att bjuda mer på mig själv, visa vem jag är. Det brukar ta lite tid för mig att våga göra det, men jag överlistade mig själv!

Vad händer nu?
– Jag släpper min kokbok och kommer att marknadsföra den. Och så ska jag försöka njuta av det som hänt. Jag vill gärna jobba med mat men vet inte på vilket sätt. Och så vill jag gärna göra fler kokböcker. I min vildaste fantasi slänger jag ut kläderna ur butiken och startar restaurang!

Av Maria Wigur
Foto: TV4

Laga Catarinas finalgös. Klicka HÄR
Baka Catarinas finaltårta. Klicka HÄR

Läst mer om Sveriges nya mästerkock i Allas nummer 16. Finns i butik 14 april. Där bjuder hon på flera recept ur sin nya kokbok.

Fakta

Namn: Catarina König
Ålder: 31
Familj: Maken Ander, sonen Julius, 5, dottern Filippa, 3.
Bor: Uppsala
Yrke: Driver egen klädbutik.
Lagar helst: Något med mycket smak och asiatisk touch.

LÄS OCKSÅ


(39)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…