Annons
Annons


Sveriges Radio gräver guld i USA!


Daniel Velasco tilldelas 2014 års pris i radioklassen från den internationella organisationen IRE Award för dokumentärsviten ”Den fastspända flickan”. Ett pris som anses vara världens finaste pris för undersökande journalistik.

Annons

Daniel Velasco vinner även Grand Award, det finaste priset på New York Festivals World´s Best Radio Programs samt guld i kategorin ”Social issuses”. Producent för projektet är Ylva Lindgren.

Två till
Ytterligare två av Sveriges Radios medarbetare får medaljer: Hugo Lavett vinner silver för bästa berättare för dokumentären Kvinna hittad död vid badplats och Daniel Öhman och Lotten Collin vinner samtidigt en bronsmedalj för Drönarkriget på NYF i kategorin undersökande reportage.

– Det är ju fantastiskt att berättelsen om Nora nu fått flera internationella erkännanden. Men kanske visar det också att frågan om utsatta unga inte är tillräckligt uppmärksammad och att behovet av en bättre fungerande ungdomsvård är globalt, säger Daniel Velasco som tillsammans med Daniel Öhman och Hugo Lavett åker till USA för att ta emot priserna.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…