Annons
Annons


Sveriges Second Hand Profil 2015


elsa-billgren

För tredje gången delar Erikshjälpen Second Hand Butiker ut pris till en person som på ett nytänkande sätt bidragit till att öka intresset för second hand. 2015-års pris går till Elsa Billgren och delas ut i Erikshjälpens Second Hand-butik i Uppsala den 12 mars.

Annons

Elsa Billgrens entusiasm kring second hand och vintage smittar av sig. Hon ser vintagekläder som ett sätt att säga nej till konsumtionshetsen och samtidigt visa sin personlighet. Sedan några år tillbaka ger hon gamla brud- och festklänningar nytt liv genom en uthyrnings- och personal shopper-verksamhet. Hon vill göra det möjligt att gifta sig på ett hållbart sätt, i plagg som är välgjorda och vackra.

Att få Erikshjälpen Second Hands utmärkelse tycker Elsa Billgren känns väldigt roligt.

– Helt fantastiskt! Jag är så glad att det jag gör för vintage hörs, syns och uppmärksammas. Jag är himla stolt också, eftersom det kanske innebär att fler vågar satsa på återanvändning, säger hon.

– I dag omger vi oss av skärmar, digitala arbeten och internet mest hela tiden, då är det skönt med något riktigt gediget och handgjort som kontrast. Dessutom tror jag att vi har lite dåligt samvete över hur lite vi kan. Hantverkskunnandet är lågt och vi är en generation som önskar att vi kunde skapa mer med händerna än vad vi kan. Då är välsydda klänningar, vackert snidade föremål och gamla ting helt plötsligt högstatus, säger Elsa Billgren.

Sveriges Second Hand Profil 2015 kommer delas ut i Erikshjälpen Second Hands Uppsalabutik den 12 mars vid ett event med bröllops- och festtema.

Motivering Sveriges Second Hand Profil 2015:

Genom att erbjuda ett helt nytt grepp inom second hand- och vintagebranschen, med sin uthyrnings- och personal shopper-verksamhet, har Elsa inte bara ökat kunskapen och intresset kring äldre klänningar utan även bidragit till att rädda en glömd kulturskatt. Klänningar som burit under livets kanske lyckligaste och viktigaste dagar får nu en chans att blomma upp igen. Med sin aldrig sinande entusiasm och för att hon ger tillgänglighet till alla som älskar frasiga tyger, parisiska historier och accessoarer från mormödrars vindar tilldelas Elsa Billgren utmärkelsen Sveriges Second Hand Profil 2015.


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…