Annons
Annons


Sveriges största agilitytävling slår rekord

Rekordet av antalet starter på en svensk agilitytävling är nu slaget. Rekordhållarna är samma som tidigare.


agility

Den andre april stängdes anmälan för en agilitytävling i Kalmar. Några minuter senare kunde tävlingsgeneralerna Fanny Mörnsjö Centofanti och Sanna Karlsson konstatera att tävlingen återigen satt rekord. Denna gång med över niotusensexhundra starter jämfört med föra årets som låg på åttatusen, vilket betyder att för andra året i rad arrangerar Kalmar brukshundklubb Sveriges största agilitytävling.

Internationell som nationell tävling

Tävlingen heter GULDagility och genomförs under fyra tävlingsdagar, 2 till 5 juli på Fredriksskans i Kalmar. Tävlingen har både nationella som internationella deltagare. Totalt tio länder är med.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Hitintills har vi anmälda deltagare från bland annat Spanien, Tyskland, Finland, Norge, Danmark, Estland, Schweiz, Polen och Holland, berättar Sanna Karlsson. Den deltagare som reser allra längst kommer från Japan. Vi tycker att det är jätteroligt att tävlingen attraherar deltagare från så många olika länder.

Även på domarsidan märks det att tävlingen sätter avtryck ute i Europa. Nästan hälften av tävlingens 16 domare är internationella.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…