Annons
Annons


Sveriges vackraste trädgård

Sveriges vackraste trädgård finns i Valdemarsvik, närmare bestämt i Lilla Vik! Där bor Jan Gillquist och hustrun Karola Messner.


Rosenallé i vackraste trädgården

Rosenallén är 20 meter lång.

Tillsammans har de skapat ett rosarium och en rhododendronpark där växtlighet och konst bildar en spännande helhet. Utmärkelsen ”Sveriges vackraste trädgård” kommer från tidningen ”Vi i Villa”.

Annons

Jan Gillquist och Karola Messners trädgård har utvecklats under de senaste 15 åren. Förutom en stor rhododendronpark och ett rosarium finns dessutom ett så kallat arboretum med ett stort antal ovanliga träd och buskar som till exempel kejsarträd, snödroppsträd, kanadensisk sockerlönn och japansk katsura.

Gilla Allas.se på Facebook

–Vårt rosarium och det som finns inne i Valdemarsvik (där bland annat bysten över ortens legendar Nils Liedholm står) borde ju kunna ge oss beteckningen ”Rosenstaden”, säger an Gillquist.

Och nog finns det rosor 410 sorter vid senaste räkningen! Det betyder ungefär 1 200 buskar som blommar från mitten på juni till frosten. Rosenallén är 20 meter lång med klätterrosor på tre meter höga bågar samt tre meter breda perennplanteringar på vardera sidan omgivna av idegranshäckar.

LÄS OCKSÅ


(7)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…