Annons
Annons


SVT firar William Shakespeare!

Den 23 april är det 400 år sedan den världsberömde dramatikern William Shakespeare dog. Det firas med en helkväll i SVT. Kvällen inramas av Kulturstudion, där programledaren Malin Jacobson Båth tillsammans med gäster analyserar och kommenterar Shakespeares olika verk.


Ett 50-tal sånger och danser och över 160 musikstycken har återfunnits i Shakespeares pjäser. Foto: Björn Abelin/SVT

Ett 50-tal sånger och danser och över 160 musikstycken har återfunnits i Shakespeares pjäser. Foto: Björn Abelin/SVT

Så här ser programmet ut för kvällen:

Kl 19.50: En svensk, en dansk, en norsk och en Shakespeare
Dokumentärfilm om hur Shakespeares samtida beundrare Kung James reste genom våra nordiska länder för att gifta sig med Anne av Danmark. Resan blev senare inspiration för några av Shakespeares verk. Det här är historien om den resan och om Shakespeare. Vi möter också nutida aktörer som berättar om hur Shakespeares verk framförs och gestaltas i Norden i dag.

Annons

Kl 20.55: Shakespeare – mer än ord!
William Shakespeare använde så mycket mer än sina berömda ord när han byggde upp sin beundrade dramatik. En rad danser och massor av musik är inskriven i de flesta av hans pjäser och nu bjuder vi på de unika originalen. En film av Ditte Feuk med brittisk-svenska The Players och dansare från kungliga baletten. Koreograf Mia Stagh och med musikaliskt urval av Kerstin Frödin. Följ med till en tid och plats fylld av påhittighet, påkostade kostymer, tvetydiga grepp och melodier.

Kl 21.30: Stjärnorna firar Shakespeare
En direktsänd supershow från Shakespeares födelsestad Stratford-upon-Avon. Storbritanniens absoluta toppartister hyllar William Shakespeare. Kvällens värd är David Tennant, känd från Doctor Who och Broadchurch. Övriga medverkande: Judi Dench, Ian McKellen, Joseph Fiennes, Meera Syal, Alison Moyet och Rufus Wainwright. Det utlovas fest med massor av humor, musik och dans.

Shakespeare: Helkväll lördag 23 april med början kl. 19.45 i SVT 2

LÄS OCKSÅ


(8)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…