Annons
Annons


SVT visar Golden Globe-belönade Girls


Med start tisdag 12 februari visar SVT första säsongen av den amerikanska komediserien Girls. Lena Dunham har skrivit, regisserat och spelar också huvudrollen i denna uppmärksammade serie. Girls blev inatt dubbelt belönad vid Golden Globegalan. Serien tilldelades priset för bästa komediserie samt bästa kvinnliga huvudroll, Lena Dunham.

Annons

Girls handlar om de fyra tjejerna Hannah, Marnie, Jassa och Shosanna. De är alla strax över tjugo och lever i New York. I centrum står Hannah (Lena Dunham) som när författardrömmar och arbetar som oavlönad praktikant på ett förlag. Redan i första avsnittet meddelar Hannahs föräldrar att de inte längre kan försörja henne och tillvaron i New York ställs på ända. Likheterna med ”Sex and the City” är flera, vänskapen mellan de fyra tjejerna och ämnen som sex och relationer. Men huvudpersonerna är unga och brottas fortfarande med att hitta sig själva. Och vad de ska ägna sig åt.

Gilla Allas.se på Facebook

Serien som produceras av HBO har blivit en stor framgång i USA. Där startar nu säsong två.

Seriestart: SVT2 tisdag 12 februari 2013 kl 22.30

Även thrillerserien Homeland belönades vid nattens gala, den tog hem priset för bästa dramaserie samt bästa kvinnliga och manliga huvudroll, drama. Säsong tre spelas in under våren och sänds i SVT till hösten 2013.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…