Annons
Annons


Sylvia Vrethammar: Det känns som ett äventyr!


Foto: Carl-Johan Söder/SVT. Sylvia Vrethammar tävlar i Malmö 23 februari med låten Trivialitet. Upphovsmän: Thomas G:son, Calle Kindbom, Mats Tärnfors.

Sylvia Vrethammar är tillbaka i tävlingen efter 11 år. ”2002 tänkte jag att det blir aldrig av igen och nu har det lagts på något vis i mitt knä. En överraskning som känns som ett äventyr”.

Annons

Sylvia Vrethammar var senast med i Melodifestivalen 2002 med låten ”Hon är en annan nu”. Hennes karriär tog fart 1970 när hon var värdinna i det populära tv-programmet Hylands hörna. 1971 medverkade hon i Melodifestivalen för första gången och 1973 spelade hon in låten Eviva España som blev en dundersuccé i både Sverige och Storbritannien. Den engelska versionen låg på engelska hitlistan i sammanlagt 28 veckor och gav Sylvia en plats i Guinness Rekordbok. Nu senast har hon kunnat ses i tv-programmet Så mycket bättre.

Sylvia beskriver sin låt som en brasilianskinspirerad hyllning till att hitta värdet i det som anses självklart.

– Låten handlar om det som vi kanske glömmer ibland, i det lilla ligger det stora i livet. Att värdesätta det som är nära och litet och fint och inte kanske se till ett slutresultat hela tiden och gå händelserna i förväg.

Yrke: Artist
Bosatt: Tyskland
Uppväxt: Uddevalla
Favoritlåt i Melodifestivalen: Waterloo med Abba.
Melodifestivalrutin: Har medverkat fyra gånger tidigare.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…