Annons
Annons


Systrar jagar hjältar från Ystad till Umeå!


hjaltar

Spökgarnsfiskare, vårdhundsförare och ekologiska bönder. Alla är de hjältar, menar systrarna Karin och Anna Bengtsson, som nu ger sig ut på jakt efter Sveriges världsförbättrare. Men inte på vilken jakt som helst, utan på en 1300 kilometer lång elcykelresa från Ystad till Umeå.
Systrarna börjar i Ystad idag, den 13 juni, och den 17 juni kommer det första avsnittet i deras webbradioserie.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Det började med dödsångest. Livet är för kort för att sitta inomhus om somrarna och det är för mycket som går åt skogen i vår värld just nu. Därför ville vi ge oss ut i vårt fantastiska land och berätta om alla människor som försöker göra den bättre, berättar Anna Bengtsson som, tillsammans sin syster Karin Bengtsson, står bakom webbradion Hjältarna.

I de första programmen cyklar de genom Skåne och besöker bland annat en spökgarnsfiskare, en by där invånarna gått samman för att välkomna flyktingar på bästa vis och en ekologisk gård där framtidens livsstilar testas. Dessutom kommer de att träffa hundar som övar på att hjälpa människor att må bättre.

Efter Skåne bär det av längs Sveriges ostkust, med en avstickare till Öland och Gotland, och sedan vidare upp mot Umeå.

– Planen är att cykla genom mossiga skogar, på knarriga grusvägar, förbi milsvida sandstränder och över mjuk asfalt. För att hinna med allt kommer vi att cykla elcykel. Det går snabbare i uppförsbackarna och vi får mer tid över till att intervjua hjältar och upptäcka alla fantastiska smultronställen i Sommarsverige, säger Karin.

Systrarna Anna och Karin Bengtsson är uppvuxna i Lund, men bor idag i Stockholm. Anna, 28, är miljöingenjör och kommunikatör och Karin, 23, är journalist och radioproducent. Idén att göra en webbradio om hjältar föddes en ruggig kväll i vintras.

– Ibland känns det som att det vilar ett mörkt moln över världen. Vi är många som känner att något måste förändras, men som knappt vet var vi ska börja. Och samtidigt finns det massor av människor som redan är igång med att skapa en bättre värld, säger Anna.

Det första avsnittet av webbradion Hjältarna finns på hjältarna.se och på iTunes från och med den 17 juni. Sedan publiceras två avsnitt i veckan, på tisdagar och fredagar, ända fram till i början av augusti.

Läs mer om projektet, lyssna på webbradion och läs bloggen HÄR.
Där kan du även tipsa tjejerna om du känner någon som försöker förbättra världen – eller om du själv är en hjälte!


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…