Annons
Annons


Systrarna överlevde koncentrationslägret

Storasyster Hédi valde under kriget det hon trodde var en säker död, för att inte lämna sin lillasyster ensam i koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau.


Andra världskriget

Foto: Daniel Fried

Nu bor de de två systrarna Hédi Fried och Livia Fränkel i Stockholm. När de växte upp bråkade de alltid. Men kriget svetsade dem samman.

I veckans Allas nummer 5 har vi ett stort reportage om Livia Fränkel som överlevde andra världskriget och förintelsen. Du kan också lyssna till Livia och hennes syster Hédi Frieds minnen i radiodokumentären ”Ta oss båda”, producerad av Amanda Glans,  som sändes i P4 förra året.

Annons

Radiodokumentären hittar du HÄR.

Och du kan också tävla om Hédi Frieds bok ”Skärvor av ett liv” HÄR.

Idag, 27 januari, är det Förintelsens minnesdag och det ordnas många aktiviteter runt om i landet för att uppmärksamma detta – Levande historia har sammanställt ett kalendarium där du kan hitta vad som händer i din närhet. Kalendariet hittar du HÄR.

I SVT sändes igår den uppmärksammade dokumentären ”Night will fall” – om en bortglömd film som dokumenterade befrielsen av andra världskrigets koncentrationsläger 1945. Regi – Alfred Hitchcock!
Du kan se dokumentären på SVT Play HÄR – eller se reprisen imorgon kväll, onsdag den 28/1 23.35 i SVT1.


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…