Annons
Annons


Ta en selfie med ABBAs helikopter!


abba-helikopter

Stockholm Arlanda Airport samarbetar med ABBA The Museum. Samarbetet innebär bland annat att flygplatsen kan visa upp delar av ABBA-utställningen som försmak till muséet. Just nu finns möjligheten

Annons

Och inte bara helikoptern står där, även de fyra ABBA-medlemmarna har landat och står där tillsammans igen, i form av porträttlika pappfigurer i naturlig storlek.

Helikoptern är en exakt replika av den som byggdes till skivomslaget och är byggd av samma konstruktörer. Det går bra att gå in i helikoptern, sätta sig vid spakarna och ta en selfie – eller varför inte ta en groupie tillsammans med ABBA! En stor bild av Arrival-omslaget finns i bakgrunden för att förstärka effekten av skivomslag.

Gilla Allas.se på Facebook

– Utställningen ger Arlanda något alldeles speciellt och unikt som inte finns någon annanstans i världen, och som höjer flygplatsupplevelsen för våra kunder och resenärer. ABBA var den första riktigt stora svenska musikexporten som sedan fått flera efterföljare. Därför känns det väldigt bra att på just Arlanda, som möjliggör en stor del av Sveriges internationella kontakter och turism, kunna visa upp en försmak av ABBA The Museum, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Helikoptern, som mäter 230 centimeter i bredd och 195 centimeter i höjd, krävde en viss ombyggnad av landningsstället för att kunna passera igenom de drygt två meter breda portarna i Terminal 5.

Helikoptern är en kopia av den Bell 47 Helikopter som användes av ABBA för omslaget till albumet Arrival som släpptes i oktober 1976. På albumet finns hits som Dancing Queen, Money Money Money och Knowing Me Knowing You. Omslagsbilden togs på Barkarby flygfält nordväst om Stockholm av fotografen Ola Lager.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…