Annons
Annons


Dags för en ny säsong av Tack för dansen!

Nu är det nypremiär för den andra säsongen av Tack för dansen! I fokus står Vikingarna med Christer Sjögren, Wisex med Kikki Danielsson samt legenden Bert Karlsson. 


Tack för dansen TV4.

Tack för dansen. Elisa Lindström och Thomas Deutgen. Foto: TV4

Dansbandsgenren är en av de allra största i Sverige. I generationer har svenskar vallfärdats till de svenska folkparkerna för att dansa.

I den andra säsongen av ”Tack för dansen” är det exklusiva återföreningar som står i fokus. Flera välkända namn står på listan.

Annons

Vikingarna återförenas, precis som Wizex med Kikki Danielsson, och Bert Karlsson bjuder på ett pärlband av historier och återförenas med några av sina mest älskade artister som till exempel Paul Paljett, Fame och Magnus Carlsson.

Programledare är Thomas Deutgen, en av Sveriges främsta dansbandsexperter, och sångerskan Elisa Lindström, som själv sjunger i dansband och även vunnit ”Körslaget”, ”Let’s dance” och medverkat i Melodifestivalen.

Avsnitt 1:
Vikingarna var Nordens största dansband och har sålt över elva miljoner skivor och vunnit två Grammis. I decennier rådde rena Vikingarna-hysterin men i början av 2000-talet lade bandet ner. Nu återförenas de och i programmet bjuds det på deras hits samtidigt som historien om huvudpersonernas framgångssaga berättas. Bland de från bandet som dyker upp i studion finns Christer Sjögren och bandets tidigare sångare Stefan Borsch.

Avsnitt 2:
Bert Karlsson som har en unik näsa för hits skapade det klassiska dansbandssoundet. Han står bakom mängder med odödliga schlagerlåtar och har format flera av Sveriges största artister. Nu berättar han sin historia och återser några av artisterna som framför låtar från förr.

Avsnitt 3:
Ända sedan 1970-talet har dansbandet Wizex varit bland de största i Sverige och haft mängder med hits och svensktoppsettor. Generationer av svenskar har dansat till bandet med sångare som Kikki Danielsson, Lena Pålsson och Paula Pennsäter. Nu återförenas bandet med sina tidigare sångare och bjuder på sina största låtar.

Tack för dansen: Nypremiär lördag 27 augusti kl. 20.00 på TV 4 (del 1 av 3)

LÄS OCKSÅ


(13)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…