Annons
Annons


Fredagsgoda tacobiffar med 
avokadoröra

Krydda färsbiffarpå tacovis och njut dem med krämig avokadoröra och strips av sötpotatis. Ett perfekt sätt att starta helgen!


Några droppa lime ger extra fräschör.

Tacobiff med 
avokadoröra

756 kcal/port
4 port
30 min

500 g högrevsfärs
1 påse tacokrydda, 40 g
1 ägg
2 msk crème fraiche
salt, svartpeppar
1/2 pressad lime
2 tsk olivolja

Annons

Sötpotatisstrips:
2 stora sötpotatisar
1 msk olivolja
2 krm chiliflakes

Avokadoröra:
2 avokador
1/2 pressad lime
1/2 röd finhackad chili
salt, svartpeppar
2 msk crème fraiche

Till servering:
4 salladsblad
12 cocktailtomater
1 skivad rödlök
1 lime

1. Börja med guacamolen. Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadorna, lägg i en skål med resten av ingredienserna. Stavmixa till en slät röra. Toppa med finhackad chili.

2. Blanda ingredienserna 
till färssmeten och forma till biffar.

3. Skiva och skär sötpotatisen i stavar, lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt, svartpeppar och chiliflakes. Grädda i 200°, ca 15 min.

4. Bryn biffarna ca 7 min 
på medelvärme.

5. Servera biffarna som hamburgare med sallad, tomater, lök, avokadoröra och söt-
potatisstrips. Garnera med 
limeskivor.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

På Ulrikas hälsokök hittar du fler recept

Det är aldrig för sent att förändra sin livsstil. Det enda du behöver är en stor dos motivation, inspiration och ny kunskap. Och allra helst en kickstart – ett färdigt schema med kaloriberäknade recept för dagens alla måltider.
Läs mer här


(9)
(2)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…