Annons


Tacokyckling i lergryta

Härligt saftig blir kycklingen som lagas i lergryta! Smaksätt med barbequesås med lite hetta och servera med klassiska tacotillbehör.


Klart för tacomys!

 

Pulled chicken med BBQ-sås

4 port
Tid: 3 tim 30 min

1 hel majskyckling eller vanlig kyckling, ca 1,3 kg

BBQ-sås:
1 stor gul lök
4 pressade vitlöksklyftor
1 dl chilisås
1 tsk rökt paprikapulver
1 msk chipotlepasta
1/2 dl vatten
1 msk farinsocker
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
ev 1 msk whisky (alt tequila)

Annons

1. Lägg en lergryta i blöt i 20 min.
2. Skär gul lök i klyftor. Blanda resten av ingredienserna och bred det runt kycklingen. Lägg löken i bottnen och kycklingen ovanpå. Lägg på locket och sätt in kycklingen i kall ugn. Sätt ugnen på 200. Låt lergrytan stå i ugnen i minst 3 tim. Kontrollera om köttet lossar lätt från benen.
3. Ta loss köttet från benen, servera det med tacobröd, tomatsalsa, tacosås, sallad, guacamole och svarta bönor.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar


(0)
(1)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…