Annons
Annons


Tacos med pulled chicken

Härligt kryddig kyckling som långkokas i ugnen. Servera med picklad rödlök och andra läckra tacotillbehör.


Härlig sommarmat!

Duka upp till färgglad tacofest!

 

Pulled chicken med picklad rödlök

6 port
Tid: 1 1/2 tim

1 kg kycklinglårfilé
2 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver med röksmak
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
4 dl färdig tacosås

Annons

Vetetortilla:
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
50 g smör
3 dl kokande vatten

Picklad rödlök:
1 1/2 rödlök
1 1/2 msk ättiksprit 12 %
3 msk strösocker
4 msk vatten

Till servering:
salsa av tomat, majs och lök
gräddfil
nachos
grönsallad
jalapeños

Gilla Allas.se på Facebook

1.Krydda kycklingbitarna med salt och kryddor och lägg dem i en ugnsfast gryta med lock. Häll över tacosåsen och sätt på locket. Sätt in grytan i 175 grader, 1 1/4 tim. Ta ut grytan och dra itu köttet med två gafflar och blanda med såsen.
2.Skala och skiva löken tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Lägg rödlöken i lagen, låt dra i minst 30 min.
3.Blanda mjöl och salt i en matberedare med kniv. Tillsätt bitar av kallt smör och mixa. Tillsätt kokande vatten och kör till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det kladdar.
4.Rulla ut degen till en rulle och dela den i 12 bitar. Rulla en bulle av varje bit och kavla därefter ut den till en tunn tortilla. Grädda i en het stekpanna ca 1 min per sida. Lägg bröden under en bakduk så håller de sig mjuka.
5.Servera kycklingköttet med brödet och tillbehören. Toppa med rödlöken.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Fler goda recept:

Tacos med skaldjurssalsa

Supergoda kycklingtacos

LÄS OCKSÅ


(9)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…