Annons
Annons


Tacogratäng med köttfärs

Tacos och mello funkar alltid! Extra god blir färsen om du gratinerar den i ung en stund med ost och knapriga majschips på toppen.


Festivalmys med tacos!

Mys med tacos!

4 port
Tid: 30 min

500 g köttfärs
1 hackad gul lök
1 msk olja
salt, peppar
2 burkar tacosås, medelstark à 220 g
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 röd paprika
400 g röda kidneybönor på burk
400 g majskorn på burk
2 dl riven ost
1 påse majschips

Annons

Avokadoröra:
2 avokador
1 tsk pressad citron
1 dl turkisk yoghurt, crème fraiche eller gräddfil
2 krm salt
1–2 vitlöksklyftor

1. Stek köttfärs och gul lök i olja. Salta och peppra.
2. Tillsätt tacosås, pressad vitlök och spiskummin och sjud 5 min.
3. Skär paprikan i småbitar, häll av vätskan från bönor och majskorn. Blanda ner det i grytan och sjud grytan ytterl 5 min. Lägg färsröran i en gratängform. Strö riven ost och majschips över. Sätt in mitt i ugnen, 225°, 20 min.
4. Mixa avokadoköttet med citronsaft. Tillsätt yoghurt och smaka av med salt och pressad vitlök.
5. Servera gratängen med avokadosåsen och tortillabröd.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…