Annons
Annons


Tag plats – dags för en ny omgång av På spåret!


På spåret kristian Luuk och Fredrik Lindström

Vart är vi på väg? Gör er beredda att lägga pannorna i djupa veck igen -frågeprogrammet På spåret är tillbaka med ännu en säsong av kluriga frågor och deltagare.
Och med en säsong i ryggen har Kristian Luuk och Fredrik Lindström hunnit bli varma i kläderna som programledare och arvtagare till radarparet Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg.

Annons

Arton tävlande i nio lag gör upp om att slutligen kunna titulera sig mästare och få sina namn graverade i På spårets jordglobs-pokal. Bland deltagarna finns fjolårsmästarna Johanna Koljonen och Marcus Birro.

Husbandet Augustifamiljen under ledning av Stefan Sporsén gästas av en blandning av väletablerade och nya artister. Klara artister är bland andra Moneybrother, Keep Company (Titiyo och Theodor Jensen), Sven Bertil Taube, Miss Li och Sissel Kyrkjebø.

I första programmet tävlar OS-mästaren Stefan Holm i par med programledaren och modejournalisten Ebba Von Sydow mot artisten Niklas Strömstedt i par med sin sambo, programledaren och krönikören Jenny Östergren.

Årets deltagare i På spåret:

Ebba von Sydow & Stefan Holm

Ebba von Sydow har arbetat på Expressen, varit chefredaktör för Veckorevyn och sågs senast som programledare för Det Kungliga Bröllopet. Vid sin sida har hon OS-mästaren i höjdhopp och dubble På spåret-vinnaren Stefan Holm. Sedan han avslutade sin aktiva karriär har han bland annat arbetat som expert i SVT och som fotbollstränare, samt deltagit i Mästarnas Mästare.
På spåret-historik: debutant/vinnare 2003 och 2005.

Jenny Östergren & Niklas Strömstedt
Niklas Strömstedt är en av svensk pops stora, med åtskilliga framgångar under över 30 år som artist. Som turnerande musiker har han sett hela Sverige och borde ha lätt för de svenska städerna. Han tävlar tillsammans med sin sambo, programledaren Jenny Östergren som inför valet 2010 ledde TV4:s partiledarutfrågning. Hon har även skrivit böcker och syns ofta i TV4:s Nyhetsmorgon.
På spåret-historik: debutanter.

Niklas Strömstedt och Jenny Östergren

Ylva Hällen & Anna Charlotta Gunnarson
Programledaren, producenten och illustratören Ylva Hällen syns ofta i Barnkanalen där hon bland annat leder Minimello. Hon tävlar tillsammans med kollegan – journalisten, författaren, musikern och dramatikern Anna Charlotta Gunnarson, som bland annat suttit i juryn för Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.
På spåret-historik: debutant/tävlade 2002 med Ernst Kirchsteiger.

Hélène Benno & Peter Apelgren

Hélène Benno är tv- och radiojournalist. Hon har gjort resereportage från Bangkok och London, där hon under flera år var bosatt. På 80-talet intervjuade hon rockkändisar i tv-programmet Casablanca. Precis som förra året delar hon kupé med komikern, programledaren och konstnären Peter Apelgren som vi såg i SVT:s valsatsning. I höst åker Peter Apelgren och hustrun Anna Mannheimer ut på sin första turné tillsammans med en nyskriven föreställning.
På spåret-historik: finalister 2009, Peter deltog även med Fredrik Lindström 2008, de nådde kvartsfinal 2008 där de förlorade mot Filip och Fredrik.

Kerstin Brunnberg & Olle Palmlöf
Journalisten Kerstin Brunnberg har bland annat varit vd för Sveriges Radio. Idag är hon styrelseordförande i Statens Kulturråd och gästprofessor i praktisk journalistik vid journalisthögskolan i Göteborg. Hon tävlar med Olle Palmlöf som slog igenom med radioprogrammet Pippirull. 2004 vann han Stora Journalistpriset för arbetet med tv-programmet CP-magasinet. Han har även arbetat bakom kameran, som redaktör för programmet Mästarnas Mästare.
På spåret-historik: debutanter.

Py Bäckman & Kalle Moraeus

Sångerskan och låtskrivaren Py Bäckman tv-debuterade redan 1957 hos Lennart Hyland. Hon har deltagit flera gånger i Melodifestvialen men gör nu sin På Spåret-debut tillsammans med spelmannen Kalle Moraeus. Kalle är mest känd för karriären i Orsa spelmän och Benny Anderssons Orkester men har även vunnit SM i luftgitarr.
På spåret-historik: debutanter.

Erik & Martina Haag
Erik Haag slog igenom som en del i Hassan-gänget och i Z-tv:s Knesset. Han syntes senast i SVT i det undersökande matprogrammet Landet Brunsås och eldar även på grillande komiker i Roast på Berns. Erik tävlar tillsammans med hustru Martina Haag – skådespelare, krönikör och författare.
På spåret-historik: debutant/tävlade med Åke Strömmer & Tommy Engstrand 1993.

Ebba Blitz & Adam Alsing
Ebba Blitz syntes senast i SVT som programledare för Draknästet. Hon fick sitt  genombrott som programledare i När och Fjärran och Toner för Miljoner på TV4. Hon har även programlett ”Sveriges Lucia! i TV4, och Elle-galan i Kanal 5. Radio och tv-profilen Adam Alsing hörs flitigt som programledare för radioprogrammet Äntligen morgon på Mix Megapol, men är kanske mest känd som tidigare programledare för Big Brother och Jeopardy.
På spåret-historik: debutant/tävlade med My Holmsten 1999.

Johanna Koljonen och Marcus Birro

Johanna Koljonen & Marcus Birro
Efter en rafflande duell mot Hélène Benno & Peter Apelgren stod de som segrare förra året. Nu ska de försvara titeln. Johanna Koljonen är filmkritiker och författare. Hon var delaktig i antologin Könskrig och är också expert på så vitt skilda saker som flick-  och lajv-kultur (levande rollspel)  samt har en bakgrund som manga-författare (tecknade serier).
Johanna delar kupé med författaren, poeten och fotbollsskribenten Marcus Birro. Marcus har gett ut flera romaner och diktsamlingar samt skriver regelbundet om fotboll i bloggar och kvällstidningar.
På spåret-historik: vinnare 2009. Marcus deltog 2008 med Tina Ahlin men kom inte till slutspel.

Säsongsstart På spåret fredag 26 november kl 20.00 i SVT1.


(2)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…