Annons
Annons


Take-away-mat allt vanligare!


Take Away - en allt oftare förekommande middagslösning.

Vi köper allt mer take-away-mat. Var sjätte svensk köper oftare med sig take-away-mat på väg hem från jobbet idag än för tre år sedan. Och det är när vi lever som singlar som vi äter allra mest take-away. Det visar en undersökning som matleveransföretaget Aptit låtit genomföra.

Annons

Tre av tio svenskar köper mer take-away-mat när de lever som singlar. Singelmän köper take-away-mat nästan dubbelt så ofta som singelkvinnor, 37 procent av männen och 21 procent av kvinnorna. Särskilt vanligt är det bland singlar mellan 30 och 39 år (39%). Minst vanligt är det i åldersgruppen 56-70 (18%).

Yngre köper mest
Totalt sett köper svenskarna allt mer take-away-mat. Var sjätte uppger att de köper mer take-away-mat idag jämfört med tre år sedan. Vanligast är det bland 20–29-åringarna (26%).

– Det är i Stockholm som take-away-köpen har ökat allra mest de senaste tre åren vilket tyder på en livsstilsförändring, framför allt bland unga. Västsverige har ökat näst mest och Sydsverige kommer på tredje plats. Minst har take-away-köpen ökat i Småland, säger Anders Molinder, vd på Aptit.

Norrländska singlar i topp
Hela 56 procent av norrlänningarna svarar att de äter mer take-away-mat som singlar. Resten av landet hamnar på ungefär 30 procent.


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…