Annons
Annons


Tål krukväxten kyla?

Många av våra krukväxter kommer från tropiska trakter och är därför väldigt känsliga för frostgrader och kallt drag. Ju mer snabbväxande desto känsligare.


01-2016-15_0Hej Karin.
Jag har en strandkastanj som stått i mitt uterum (det är frostfritt). Men ena dörren stod lite öppen så det drog in minusgradig luft på den och nu hänger bladen och dom har blivit bruna. Har flyttat in den inomhus nu och undrar om den kommer att repa sig och vad jag kan göra för att hjälpa den?
Hälsar Henrik i Löddeköpinge

Annons

Hej Henrik!

Strandkastanj, Pachira aquatica, kommer från Brasiliens tropiska trakter. Därför är det mycket troligt att den for rejält illa av kylan, särskilt i kombination med drag. Till på köpet växer denna art mycket fort, vilket betyder at vävnaden är lös, vattenrik och därmed ännu känsligare för minusgrader jämfört med en mer kompakt och långsamväxande art.
Men det finns ju alltid hopp, låt din strandkastanj hämta sig på ljus och varm plats. Det som är frostskadat kan inte räddas, men troligen har inte kylan gått ända in i stammen varför du kan hoppas på att nya skott bryter fram!

Hälsar Karin Elmberg, trädgårdsredaktör på Allas

Vill du ställa en fråga till vår trädgårdsredaktör? Klicka här.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…