Annons
Annons


Tårarna i Lyxfällan: ”Det är fruktansvärt pinsamt. Vad har jag gjort”

Vid 23-års ålder har Letinja i Östersund hunnit med att både bli vräkt och bygga upp ett skuldberg på 300 000 kronor. Den starka situationen rör till och med programledaren Patrick Grimlund till tårar. "Jag tror jag gråter för jag ser henne nästan som en egen dotter som har sabbat för sig själv".


Letinja, 23 går 28 000 back I månaden Foto: TV 3

När Lyxfällan åker till Östersund är det en bekant historia som rullas upp. 23-åriga Letinja bor hemma hos sin mamma efter att ha blivit vräkt från sin lägenhet. När programledarna pressar henne på varför hon blivit vräkt kommer det fram att Letinja inte betalt hyran på fem månader. Samtidigt har Letinja lagt åtskilliga tusen på uteliv, smink och inte minst två bilar.

Annons

Enligt Lyxfällans beräkningar går hon 28 000 kronor back i månaden.

– Hon tänker all in på konsumtion och noll på inkomst, konstaterar programledaren Magnus Hedberg i programmet.

När programledarna räknar ihop skuldberget landar slutsumman på uppemot 290 000 kronor varav Kronofogden ska ha en del.

Kan inte hålla tårarna borta

Samtidigt har Letinja lånat av kompisar som också väntar på att hon ska betala tillbaka. Hennes mamma ställer upp i vått och torrt men vill att dottern ska stå på egna ben.

– Jag har fina vänner men jag har nästan kastat dem i sjön, säger hon gråtande när hon inser vad hennes beteende lett till. Både i fråga om skulder och i brustna relationer.

– Det är fruktansvärt pinsamt.

Programledaren Patrick Grimlund kan inte heller hålla tillbaka tårarna trots att han är luttrad.

– Jag är känslomänniska. När jag är arg märks det tydligt och när jag blir rörd så märks det också tydligt, säger han till Expressen.

Under programmets gång får Letinja hjälp att sanera i ekonomin och att söka jobb bland annat. Flera av de varor som hon köpt går till försäljning. Mot slutet av programmet kan tittarna ana en ljusning.

– Jag har saknat mig själv, säger Letinja.

Patrick Grimlund i tårar Foto: TV 3

Lyxfällan sänds på torsdagar klockan 20 i TV3.

Text: Henrik Högström


(100)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…