Annons
Annons


Tareq Taylor årets julkock på IKEA


För tredje året i rad serverar IKEA julbord på alla sina varuhus i Sverige. Årets gästkock är Tareq Taylor som bland annat driver Slottsträdgårdens kafé i Malmö. Utöver köttbullar, rödkål och andra klassiska julrätter finns både rödbetsbiffar och kryddig Branteviksill på Tareqs julbord.
Tareq har skapat ett julbord som är både klassiskt och smakrikt. Han har fokuserat på smaker och kryddningar som framhäver råvarornas kvalitet. Nytt för i år är ett par vegetariska alternativ, som syrlig äppelsallad och rödbetsbiffar.
– Årets julbord blev precis som jag önskade. Rustikt, äkta och vällagat. Sådant som ska finnas på ett riktigt julbord, med en känsla av hemlagat. Sedan gav jag julbordet det lilla extra med till exempel vegetariska alternativ och min personliga favorit, den gravade kryddiga Branteviksillen, säger Tareq Taylor.
Julbordet serveras på samtliga svenska IKEA varuhus mellan den 21 november till den 23 december från klockan 15. Priset är 99 kr för IKEA FAMILY medlemmar och 199 kr för övriga gäster. Barn under 12 år äter för 49 kr.
Fakta:
• Första julbordet på IKEA serverades 2010 med Leif Mannerström som gästande kock. Året därpå var det Tina Nordström som skapade julbordet.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

 


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…