Annons
Annons


Tareq Taylor bjöd på meny med signatursmaker


kock

Här förbereds mingeltallriken till alla artister och deras delegationer.

Under invigningsceremonin för alla medverkande artister i söndags bjöds det på en meny som hade sin utgångspunkt i de fem signatursmakerna i den smakprofil som tagits fram för Eurovision Song Contest. De fem signatursmakerna är: lakrits, fläder, rabarber, röd chili och äppelmynta.

Annons

Menyn är skapad under ledning av Tareq Taylor i samband med en workshop där Operagrillens kockar, Smaka på Skåne och fyra gymnasiekockar från Frans Suell och Jörgen Kocks Gymnasium deltog.

Gilla Allas.se på Facebook

Så här såg menyn ut:

Förrätt

Sill i tre signaturersmaker, fläder, röd chili, rabarber, tångknäcke, Allerum XO ost.

Mingeltallrik

Sockersaltad tempererad lax med heta kryddor och syrlig gurka (chili)

Lammrilette med äppelmynta och persilja samt råkost på gulbeta och citron (äppelmynta)

Havskräfta på potatis med fläder, lökaska och kålchips (fläder)

Morotsterrin på gula, vita, röda och orange morötter med riven rålakrits, rökt majonnäs och vattenkrasse (lakrits)

Kolja med syrlig rabarber, äpple, salladslök, chili och strimlad polkabeta. Serveras i sked (rabarber)

Dessert

Macarons i signatursmaker på ”äng” av vetegräs.

Dryck

Ekologiskt vin, öl från Helsingborgs Brygghus, Must från Skåne och kranvatten.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…