Annons
Annons


Tårta – direkt från frysen

Mumsigt meddetsamma! Fixa midsommartårtan i förväg – bara att ta fram och garnera när det är dags. Suveränt gott och enkelt!


Jordgubbsdröm! Ljuvligt gott med mandelbotten.

Jordgubbsdröm! Ljuvligt gott med mandelbotten.

Mumsig jordgubbstårta

 ca 8 port
Tid: ca 35 min + frystid
300 g mandelmassa
3 äggvitor
Fyllning:
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
1 dl fl orsocker
1/2 dl koncentrerad
jordgubbssaft
3 äggulor
pressad citronsaft
Garnering:
ca 1 liter jordgubbar
1. Riv mandelmassan och blanda med de lätt uppvispade äggvitorna. Häll smeten i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, och bred ut till ett jämnt lager.
2. Grädda kakan i 175° i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna.
3. Vispa grädden fast. Mixa jordgubbar med flosocker och saft, rör ner i grädden med äggulorna. Smaka av med pressad citronsaft. Häll ut massan över kakbottnen i formen, ställ in i frysen väl övertäckt, minst 4 tim.
4. Ta fram tårtan ca 25 min före servering, lossa från formen, garnera med bär.
Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson
Annons
Gilla Allas.se på Facebook

(10)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…