Annons


Lättbakade tarteletter med vaniljkräm och bär

Fixa kondisfina minipajer – tarteletter – med färdigköpt smördeg. Fyll med krämig vanilj och toppa med färska bär. Lättgjort och supergott!


Lättfixat som passar lika bra som dessert som till gofika.

Tarteletter med mandelmassa och vaniljkräm

6 port
Tid: 20 min + 15 min i ugnen

1 smördegsrulle, 250 g
150 g mandelmassa
2 äggvitor

Topping:
1/2 pkt vaniljsås à 2,5 dl som går att vispas tjock
1 dl hallon
2 dl vinbär
2 dl björnbär

Annons

Garnering:
florsocker

1. Smörj 6 låga bakformar i aluminium, ca 10 cm i diam. Rulla ut smördegsrullen. Skär ut 6 rundlar som är något större än formarna. Lägg rundlarna i formarna. Tryck till degen något så att den sluter an mot formens kanter.

2. Riv mandelmassan grovt. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda mandelmassan med lite av vitorna i en bunke. Tillsätt resten av vitorna och rör försiktigt. Fördela mandelmasseblandningen i formarna.

3. Grädda mitt i ugnen i 225° tills de får färg, ca 10–15 min. Låt dem svalna.

4. Vispa vaniljsåsen, lägg en klick i varje tartelette. Toppa med hallon, vinbär och björnbär. Sikta över florsocker.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Smördegflarn med sommarbär


(1)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…