Annons
Annons


Tävla om ny svensk deckare!


Stöld av babian

Foto: Drago Prvulovic

I veckans Allas, nummer 45, har vi en intervju med Anna Karolina, polisen som debuterat med deckaren ”Stöld av Babian” och redan fått bokkontrakt i Tyskland – kanske vår nästa deckardrottning?

Här kan du läsa ett utdrag ur boken:

Annons

Obduktionen bekräftade Amandas fynd. Sanna hade dött av syrebrist genom plastpåsen som satt runt huvudet. Utan plastpåsen hade hon dött ändå. Styrkan på tabletterna var tillräcklig för att ha ihjäl tio fullvuxna. Obduktionen bekräftade också Sannas pågående narkotikamissbruk. Att döma av benämningarna var det kokain, amfetamin och ecstasy som flödade i hennes system och hon vägde tio kilo mindre än när hon hade lämnat barndomsstaden.
Föräldrarna kunde inte förstå. I deras värld var Sanna den perfekta dottern. Sannas Stockholmsliv var en annan planet. I ett annat solsystem.
Mamma försökte bearbeta sin sorg genom att dubblera antalet kunder på salongen. Där höll hon skenet uppe och babblade med dem om väder och vind, om arbetsmarknadens otrygghet och om räntehöjningar. Hon var amatörpsykolog åt deras relationsproblem. Hemma kom verkligheten ifatt och hon satt mest tyst i sin fåtölj och såg träden utanför fönstret växla färg.
Pappa hade varit sjukskriven sedan det hände. Kunde inte skriva en rad till. Han tillbringade mer och mer tid på kvarterskrogen runt hörnet och sköt alla husbestyr på framtiden.
Amanda led med sina föräldrar.
Hon hade tidigt bestämt sig för vad hon var tvungen att göra. Det beslutet hade hon fattat redan då, i Sannas lägenhet. Med tiden växte övertygelsen om att beslutet var rätt. Hon skulle börja med de få ledtrådarna som hon hade.
Polishögskolan var första steget på vägen till sanningen.
Sanningen om Sannas död.
Någon skulle få ta sitt ansvar.”

Här kan du också se en film där författaren berättar om boken:

httpv://youtu.be/IYv0HWgOHTw

Läs mer om boken HÄR.

Du har chansen att vinna den nya deckaren, vi har 5 ex av ”Stöld av Babian” att tävla om, värde cirka 179:-.

Tävlingen är avslutad. Vinnarna presenteras här inom kort.

Vill du ha ett meddelande när vi har nya tävlingar på allas.se?
Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev nedan. Du kan alltid välja att avanmäla dig i framtiden.

 

 


(77)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…