Annons


Tävla om Omids självbiografi


Foto: Joi Grinde

I veckans nya Allas, nummer 12, har vi ett reportage om Omid Mahmoudi som förlorat båda sina föräldrar, flytt genom nio länder helt ensam  och varit säker på att han skulle dö flera gånger.
”En bit bröd i taget, överleva en dag till, ta sig till ännu ett land. I Grekland bodde Omid i en soptunna, för att det inte skulle regna in och för att han inte skulle upptäckas av polisen. Mellan Grekland och Italien gömde han sig under en lastbil. Han visar med handflatorna: två decimeter, bredare än så är inte utrymmet där kroppen ska pressas in, händer och fötter gripa och spjärna emot för att inte tappa greppet.
– Jag vet många som har trillat av och dött. Det händer hela tiden,” berättar Omid i reportaget som är skrivet av Hanna Welin.
Nu har Omid, bara 18 år gammal, skrivit en bok om sina erfarenheter: ”Oskyldiga brottslingar. Ögonblicksbilder från Kabul och en evighetslång flykt”.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Du kan vinna boken! Vi har fem ex att tävla om, värde cirka 190:- styck. Vi behöver ditt svar senast onsdag den 20/3. Vinnarna meddelas via mail. Lycka till!

Tävlingen är avslutad. Vinnarna presenteras här.

 


(4)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…