Annons


Tävla om Per Herreys barnbok!


Per herrey barnbok

30 år efter Melodifestival- och Eurovisionsvinsten debuterar Per Herrey som barnboksförfattare med boken Kungen i djungeln. Festival-Johanna kontaktade Per för att höra mer om boken och Herreys.

Hej Per! Från Eurovision-vinnare med gyllene skor till barnboksförfattare. Hur gick det här till?

Annons

Per: Jag har alltid fascinerats av berättandet. Jag har fem pojkar och brukade alltid hitta på sagor för dem när de var små. Idén till Kungen i djungeln kom ursprungligen till mig genom en låt som jag kom på med textraden ”Här är du kungen men inte i djungeln…”. Då tänkte jag tanken vidare att vem är kung här i skogen…jo älgen naturligtvis…och nästa tanke blev helt enkelt naturlig…att älgen vill naturligtvis vara kung i djungeln. På så vis, genom musiken, föddes själva grundidén till boken. Min förhoppning är att jag på sikt även kan ge ut de låtar som jag skrivit till berättelsen.

Du arbetar annars som jurist för svenska musikerförbundet. Vad innebär det?

Per: Att jag hjälper våra 2000 medlemmar med juridiska frågor som de behöver assistans med. Det kan handla om allt från avtalsrådgivning till att få betalt för en spelning till skattefrågor m m. Både väldigt kända och mindre kända artister/musiker är anslutna till förbundet och får en förhållandevis god service i sin yrkesutövning vågar jag påstå.

I år firar Herreys att det var 30 år sedan Eurovision-vinsten, vilket uppmärksammats bland annat med medverkan och hyllningar i Melodifestivalen. 2013 var ni gäster i danska Melodi Grand Prix och året innan var ni med i Allsång på Skansen. Händer det fortfarande mycket kring Herreys så här många år senare?

Per: Jo, ibland men det är ju inte något större tryck på det viset. De gånger vi får erbjudanden ställer vi gärna upp eftersom det ofta dessutom är väldigt trevliga tillställningar. Vi gör mellan 5-10 framträdanden per år numera, inte sällan olika typer av events och kör i princip alltid Diggi-loo. Det är alltid väldigt uppskattat, trots att åren gått.

Mina barn tycker jag är pinsam som fortfarande kan dansen till Diggi-loo diggi-ley utantill (och gärna visar detta så fort jag hör låten någonstans). Kan du själv den utantill?

Per: Jo, eftersom vi fortfarande gör låten så sitter dansen hyfsat om än i lite ”tyngre tappning” nu för tiden.

 

Om boken:

En bok om att våga – våga tänka stora tankar, våga gå utanför normen och våga följa sina drömmar.

Älgen Sven tycker att livet som skogens konung börjar bli lite enformigt och tradigt. Hans stora dröm är att få komma till Afrika och bli den förste älgen någonsin som blir kung i djungeln. Sven har några välmenande vänner som säger åt honom att Afrika är ingen plats för älgar och att han riskerar att bli uppäten av lejon om han sticker dit. Vännernas budskap verkar dock inte ha någon avskräckande effekt på Sven, tvärtom. Hur Sven faktiskt lyckas med sin bedrift är en fartfylld, rolig och spännande historia med ett gott budskap om lojalitet, vänskap och laganda.

Sensmoralen i boken är att vem som helst kan uppnå stora drömmar om man bara tror tillräckligt mycket på dem men om priset för att nå dit är på bekostnad av det som är viktigast i livet, nämligen vänskap, lojalitet och äkta kärlek, så brukar det sällan gå bra.

 Vi har 3 exemplar av boken att tävla ut. Klicka HÄR för att tävla.

 Tävlingen är avslutad. Vinnarna presenteras här inom kort.

Vill du ha ett meddelande när vi har nya tävlingar på allas.se?
Anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev nedan. Du kan alltid välja att avanmäla dig i framtiden.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…