Annons


7 tecken på att din partner verkligen älskar dig

Ibland kan det vara svårt att säga ”jag älskar dig”. Men om en partner gör följande saker är det starka tecken på äkta kärlek.


Kärlek mellan par.

7 tecken på äkta kärlek – hur många visar din partner?

Den välrenommerade professorn i psykologi, John Gottman, är känd för sina storsäljande relationsböcker. Utifrån hans litteratur har psykologiprofessorn Susan Krauss punktat upp en lista med beteenden som är tydliga tecken på äkta kärlek, förutom att ni visar ömhet och tillgivenhet mot varandra.

Annons

Här är 7 tecken på att din partner verkligen älskar dig:

1. Har respekt för dina åsikter
Ny forskning indikerar att det är fullt möjligt för människor med väldigt olika åsikter att vara lyckliga i ett förhållande. Det viktigaste är inte att ni tycker likadant, utan hur öppna ni är för att acceptera varandras livsåskådning och visar att ni också gör det.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Inkluderar dig i beslut
Det fattas många beslut i ett förhållande, om allt från vad som ska handlas till hur pengar ska investeras. Och även om det är naturligt att en av er blir ”experten” på vissa områden är det viktigt att visa sin partner att hans eller hennes åsikter och tankar också är viktiga.

3. Tycker om att prata minnen
Par som återupplever sina gemensamma minnen på ett positivt sätt kan stärka sina band till varandra. Om din partner tar upp sina minnen från ”gången då ni…” antyder det att era delade erfarenheter spelar en viktig roll i din partners liv.

4. Litar på dig
Par som håller ihop länge vill gärna ha lite koll på var deras partner befinner sig, har forskning visat. Det har inte att göra med att de inte litar på sin partner, utan att de bryr sig om varandra. Någon som verkligen älskar och litar på sin livskamrat har inget behov av att snoka i hans eller hennes mobiltelefon eller ställa misstänksamma frågor.

Läs också: Den dolda sanningen: 9 oväntade saker män tänder på!

5. Vill spendera tid med dig
En viktig indikator på en persons hängivelse i ett förhållande är att personen är villig att investera tid i relationen. Även om ni har fullt upp med arbete och andra måsten bör han eller hon använda den tid som finns över till att prioritera er tid tillsammans.

6. Frågar om din dag
Om din partner verkligen bryr sig om dig vill han eller hon också höra om hur du har det under dagen, och om dina höga eller låga stunder. Ett förhållande utvecklas genom att ni pratar och håller alla möjliga kommunikationsvägar öppna.

7. Står upp för dig
I filmer och litteratur är det ett återkommande tema att människor står upp för sin partner utan förbehåll. Att göra detta även i verkligheten, och stötta varandra mot yttre attacker av olika slag, är ett bra sätt att bilda tätare band i ett parförhållande.

Läs också: 5 saker som händer när du slutar ha sex

Källa: Psychology today. Artikeln har tidigare publicerats på Elle av Joel Linde.


(57)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…