Annons
Annons


10 tecken på att du håller på att bli en tant

Åren går – har du också hamnat i fällan? Se om några av dessa tecken stämmer in på dig!


Tecken på tant

Stämmer något av dessa tecken in på dig?

Att bli tant är inget nederlag – det är ett tecken på power! Det betyder att du kommit till en punkt i livet då du är kunnig, erfaren och vågar gå din egen väg.

Men också att det börjar hända saker i kroppen och knoppen som du inte har riktig kontroll över…

Annons

Här är 10 tecken på att du håller på att bli en tant:

1. Du har hököga, bara du hittar glasögonen. Trots att du har läsglasögon vid fåtöljen, skärmglasögon vid datorn och slipade solglasögon i bilen är de ändå alltid borta när du behöver dem…

2. Din hjärna är som ett arkiv med gamla kändisar. Så fort du ser en tv-serie känner du igen massor av skådisar och berättar om dem: ”Titta, det är ju han som var med i den där serien om en deckare på en ö – och som var gift med hon den där blonda med den pipiga rösten.”

3. Du märker att hårstråna i ögonbrynen har valt att emigrera till hakan – och tycker det är en bra idé att rycka dem där det finns speglar med bra ljus, som i hissen på jobbet.

Läs också: 12 tabun: Detta bör du ALDRIG göra framför din partner!

4. Du har fått lika känslig hörsel som en superhjälte – på vissa sätt. Du väljer uteställe efter ljudnivån när du ska på AW och har alltid öronproppar på konserter, men hör märkligt nog aldrig vad dina tonårsbarn mumlar om.

5. Ditt ordförråd liknar ett årgångsvin – gott, men gammalt. Du hänger inte alltid med i yngre människors jargong och när du försöker sätter du ”fett” tydliga citationstecken kring orden.

6. Din allmänbildning är fenomenal. Du läser om allt viktigt på nätet och blir irriterad över felen du hittar om prins Carl Philips ålder och namnen på Pernilla Wahlgrens barn – och ser det som en chans att berätta vad som är rätt för de som råkar befinna sig i närheten.

Läs också: 7 ord du INTE bör säga!

7. Du får feeling av blommor, i stället för av prylar – blomhyllan med amaryllisknoppar på ICA har en nästan magnetisk dragningskraft.

8. Du har blivit säkerhetsmedveten. Allt oftare kommer du på dig själv med att hålla handväskan i ett fast grepp, ibland mitt i knät – utan att du ens märkt att den hamnat där.

9. Du gör vad som helst för att slippa frysa och tycker att skyddande vinterkjolar är århundrades uppfinning – du har till och med börjat ha på dig din inomhus.

10. Du har blivit hårdare än när du var yngre, men har ändå mjuka punkter – till exempel där hals möter haka…

Läs också: 9 tecken på att din man har blivit en gubbe

tecken-pa-gubbe

Av: Anki Sydegård/MåBra
Foto: Shutterstock


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…